Sakallı, ödemelerin belirtilen tarihte yapılmaması halinde Sendikanın, 5 Aralık Cuma gününden itibaren süresiz grev dâhil her tür yasal eylemi yapacağını açıkladı.

bonus veren bahis siteleri font-size: medium;">Sakallı yaptığı yazılı açıklamada, gelinen aşamada, Kurum çalışanlarının toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan 8 aylık geriye dönük ek ödeneklerinin ödenmesinin gerektiğini ifade eden Sakallı,  BRTK çalışanlarının son bir yıldır zor günler geçirdiğini belirtti.

Kurum bütçesinde gidilen kısıtlama nedeniyle 31 Aralık 2013’te sona eren toplu iş sözleşmesinin 10 ay süren gergin müzakerelerin sonunda 5 Kasım’da imzalandığını hatırlatan Sakallı,  Bay-Sen ile Kurum müdürünün sözleşmenin imzalanmasının ardından geriye dönük ödeneklerin 15-20 gün içerisinde yapılması konusunda sözlü olarak mutabakata vardıklarını ifade etti.

Sakallı, Sendikanın ödemelerin yapılabilmesi için Kurum Maliyesi’nde yapılan çalışmaları da dikkate alarak, Kurum müdürüne Aralık ayının ilk günlerine kadar süre tanıdığını, Kurum müdürününse ödemenin belirtilen ve uzlaşılan tarihte yapılacağı ve bu yönde çalışmalarının hızla devam ettiği yönünde Sendikaya sözlü ve yazılı taahhütte bulunduğunu bildirdi.

Sakallı, açıklamasında, “Kurum müdürünün sendikanın gösterdiği iyi niyeti boşa çıkarmayacağı inancını ortaya koyarken, iş barışının devamının verilen taahhüttün yerine getirilmesine bağlı olduğunu bir kez daha anımsatırız. Sendikamız ödemelerin belirtilen tarihte yapılmaması halinde 5 Aralık Cuma gününden itibaren süresiz grev dâhil her tür yasal eylemi yapacağını bugünden üyeleri ve kamuoyuna duyurur.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Kasimoglu