“ŞEFKAT, SABIR, FEDAKÂRLIK VE TİTİZLİKLE HALKIN YANINDA OLAN HEMŞİRELERİN YERİ VE ÖNEMİ BÜYÜK”
Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) insan yaşamının kaliteli bir şekilde sürebilmesi için, sağlıklı olmanın kaçınılmaz ve en öncelikli olduğunun daha iyi anlaşıldığı pandemi döneminde, şefkat, sabır, fedakârlık ve titizlikle halkın yanında olan hemşirelerin yeri ve öneminin büyük olduğunu bildirdi.
HAKSEN Başkanı  Eren Büyükoğlu imzasıyla yayımlanan Hemşireler Günü mesajında, bugünü kutlarken, ülkede sağlık sektörünün en üst düzeyde geliştirilmesi, gerekli alt yapının yenilenmesi, başta hemşireler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının çalışma şart ve koşullarının onların moral ve motivasyonlarını destekleyecek nitelikte düzenlenmesi gerektiği ifade edildi.
Büyükoğlu, mesajında, yetkililerden sağlık alanında yeni atılımlar beklediklerini ve takip edeceklerini kaydederek, hangi yaşta olunursa olunsun kişilerin hastalandığı zaman hemşireye muhtaç olduğunu belirtti.
Büyükoğlu, mesajında “Ülkemizde Kovid-19 pandemisinde  canla başla gece gündüz demeden savaşan hemşirelerimizin ve bu mesleğe gönül vermiş tüm değerli gemşirelerimizin gününü en içten dileklerimizle kutlarız.” ifadelerine de yer verdi.
TAK

Editör: Mehmet Kasimoglu