YDP Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz yaptığı yazılı açıklamada hükümeti eleştirdi.

Büyükyılmaz'ın açıklaması aynen şöyle:
"Pandemi ile başlayan ekonomik kriz boyutlarını her geçen gün artırarak vatandaşı derinden etkiliyor.
Yaklaşık 2 aydan beri devam eden bu krize karşı Hükümet, birkaç pansuman tedbir ile çara bulacağını düşünüyor. Kısa orta ve uzun vadeli tedbirler Hükümetin gündeminde yok. Hükümetin bütün derdi aybaşında ödeyeceği kesintili maaşlar için para tedarik etmek. Oysa başta YDP olmak üzere bütün muhalefet partilerinin ve sektör temsilcilerinin Hükümete ilettiği öneriler masada duruyor. Hükümetin bu önerileri uygulayacak basireti ve vizyonu olmadığı için de sorunlar her geçen gün katlanarak büyüyor.
Kendi imkanlarımızı değerlendiremeyen, öz kaynaklarımızı kullanmayı beceremeyen Hükümet, bütün umudunu Türkiye’den gelecek sıcak paraya bağlamış durumda. Hükümetin tedbir olarak ortaya koyabildiği tek şey, faiz destekli kredi imkanı. Krediye ulaşmak için şartları yumuşatamayan sözünü bankalara dahi dinletemeyen bir Hükümet ile karşı karşıyayız. Bu aciz Hükümet, sicil affını dahi çıkarmaktan aciz olduğu için sıkıntı içindeki esnaf bu krediye ulaşamıyor. Vatandaşta para olmadığı için çarşıya para akmıyor. Birçok işyeri siftah yapmadan işyerini kapatmak zorunda kalıyor. 
Sürekli yükselen dövize orantılı olarak marketlerde raf fiyatları sürekli ve keyfi olarak değişiyor. Denetleme olmadığı için vatandaş toptancının insafına terk edilmiş durumda. YDP nin “Etiket kararnamesi yayınlayın. Fiyatları Belediyenin denetlemesine imkan verin” çağrısı Hükümette yankı bulmuyor.
Sürekli toplanan bakanlar, ekonomik krize sadece bakıyor. Oysa Hükümet olaylara bakma makamı değil, tedbir alma makamıdır. Hükümet acil tedbir almazsa önümüzdeki birkaç ay içerisinde daha da şiddetlenecek olan ekonomik kriz, ülkede ciddi sosyal buhranlara neden olacaktır.
Saygılarımızla
Turan Büyükyılmaz
Genel Sekreter"

Editör: Mehmet Kasimoglu