Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, CTP Başkanı Tufan Erhürman’ın önerdiği Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün da “hayırlı olsun” dediği   7 Ocak erken seçim  tarihini, kabul ettiklerini bildirdi.
TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı yaptığı yazılı açıklamada, “Hodri meydan, buyursunlar gelsinler meydanda dövüşelim” dedi. 
Çakıcı, TKP Yeni Güçler olarak yakın zamanda  bir erken seçimi ön gördüklerini ve   çalışmalarını bu bağlamda  yürüttüklerini kaydederek,  TKP Yeni Güçler olarak seçimden korkmadıklarını vurguladı. 
UBP ile DP arasında hükümette  son zamanlarda ciddi sorunlar ve fikir ayrılıklarının oluştuğunu ileri süren  Çakıcı açıklamasını şöyle sürdürdü: 
“Başbakan Özgürgün,  hükümet ortağı olan DP’den oldukça rahatsız. UBP’li bakanların bitmek bilmeyen hataları nedeniyle partisinin oy oranlarında ciddi oranda azalma var. UBP içerisindeki iç çekişmeler olası bir erken seçimi daha da hızlandırmış gibi gözüküyor. Başbakan verdikleri binlerce vatandaşlıklardan geleceğini düşündüğü oylara güvenerek bir seçim çağrısı yapıyor.”
Erken seçimden kaçmayacaklarını, ancak yeni seçim yasasında büyük hatalar olduğunu, uyarılarına rağmen  yasada düzeltmeler yapılmadığını, bu nedenle seçimlerin bir skandala dönüşeceğini savunan Çakıcı, “Bir skandal seçim yasası ile seçim bekliyor bizi” dedi. 
Ülkenin değişime ve kurtuluşa ihtiyacı olduğunu ifade eden Çakıcı, halkın hükümetten  bıkıp usandığını  iddia etti.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu