Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ile SÜİB arasındaki sütün fiyatı konusundaki  anlaşmazlığa dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu,   her iki sektörün “ben onu yaparım” mantığının sistemi tıkayacağını belirterek,  sorun neyse  masada çözüleceğini ve sektörlerin yoluna gideceğini, sektörlerin yaşaması için bunun dışında bir seçenek olmadığını kaydetti.
 Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin, Süt Endüstrisi Kurumu’nun yönetimine talip olmalarını, selamladığını, aynı zamanda SÜİB’in de yönetimde söz sahibi olma talebine sıcak baktığını kaydetti.
 Sütün üretimin başlangıç noktası olduğunu  berhava edildiğinde  diğer sektörlerin de çökeceğini söyleyen Çavuşoğlu,  üretimden imalata kadar geçen süreçte hassas bir denge kurulmasının önemine işaret etti.
 Çavuşoğlu, süt üretiminden tüketimine kadar olan süreçte rol alan sektörlerin,  devletin sektörden elini çekip  destek ve yönlendirme olarak sektörlerin yanında olması gibi  yaygın görüşü bulunduğunu, kendisinin de bu düşüncede olduğunu söyledi.

Ayrıntılar VATAN'da
Kaynak: T.A.K.

Editör: Mehmet Kasimoglu