TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, katıldığı bir TV programında Fatih sondaj gemisi ve sondaj gerilimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu: "Fatih sondaj gemimiz çalışmalara başladı. İkincisi bizim münhasır ekonomik bölgemizde sondaja başlaması konusunda MGK'da gündeme geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı konusunda herkes üstüne düşeni yapıyor. Adanın etrafında petrol ve gaz rezervlerinin olduğu söyleniyor bizim dediğimiz her iki halk da hakkını alsın ama bunu yapamayız diyorlar. Kamu baskısını bahane ediyorlar. Bizim talebimiz gayet meşrudur. Kıbrıs Türk halkının hakları garanti altına alınsın. Herkes de konuşuyor: Türkiye üzerinden gitmediği sürece bu fizibile da değil çıkarmanın bir anlamı da yok. Türkiye üzerinden gitsin herkes kazansın. Bizim söylediklerimizde ne kötülük var ama dert başka." 

KIBRIS'TA YENİ BİR DENİZ ÜSSÜ 
"Türkiye'nin bir tutumu var. KKTC'nin ve Türk halkının haklarını her zaman koruyacaktır. Sıfır asker gibi düşüncelerden uzaklaşmalarını hatırlatıyoruz. Bu onlarla dalga geçmek anlamında değil. Gerçekleri görmelerini istiyoruz."

Editör: Mehmet Kasimoglu