Önümüzdeki aylarda tam olarak uygulamaya girecek olan “Araç Kayıt Bilgilendirme Sistemi’yle ilgili Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı açıklamada bulundu.
Yeni sistem, araç sahiplerine seyrüsefer ve muayene gibi işlemlerin zamanının hatırlatılmasının yanısıra harçların da online olarak ödenmesi imkanını sunacak.
Dün itibarıyla vatandaşlar 1300’a ücretsiz olarak bilgilerini göndermeye başladı.
Vatandaşlardan dünden bugüne ciddi dönüş aldıklarını söyleyen Bağzıbağlı, bu konuda endişe duyan vatandaşlara da seslenerek “ bu uygulamada kesinlikle güvenlik zaafiyeti olmayacak” dedi.
“Araç Kayıt Bilgilendirme Sistemi”yle ilgili Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı BRT’ye açıklamalarda bulundu.
Bağzıbağlı, “Araç kayıt sistemimizi genel olarak bir otomasyona geçireceğiz vatandaşlarımızın seyrüsefer muayane gibi işlemlerinin harcını online ödeyebilmesi yönündeki bu çalışmamız devam ediyor.”
Peki Bu bize neyi sağlayacak…
Bağzıbağlı…“Bu sistemi tamamladığımız ve herkesin kaydını aldığımız zaman ciddi bir dönüş de oldu dünden bugüne. Vatandaşımızı sistemimizde sorguladığımız zaman muayenelerinin seyrüseferlerinin bitmesine yakın olduğu dönemi hatırlatacacağız veya bilgilendirme yapabileceğiz.
Online seyrüsefer sistemi çok kısa süre sonra önümüzdeki aylarda başlayacak.” dedi.
Bağzıbağlı, yeni sistemle birlikte online ödemelerde de kredi kartlarına taksitlendirme olacağını  belirtti.
Kesinlikle güvenlik zaafiyeti olmayacağını vurgulayan Bağzıbağlı, vatandaşların endişe duymadan 1300’a ücretsiz olarak bilgilerini girebileceklerini söyledi.
Ücretsiz olan bu servis sayesinde bilgiler kayıt altına alınacak ve seyrisefer muayene gibi işlemlerin tarihi yaklaştığında araç sahipleri SMS yoluyla bşilgilendirilecek.
Sisteme kayıt olunması için SMS’ler 1300’a isim, soyisim, e posta adresi ve araç plakası girilerek ve her bilgiden sonra boşluk bırakılarak gönderilebilecek.
Kaynak: BRTK

Editör: Mehmet Kasimoglu