“Unite Cyprus Now” eylemcileri, son 2 yıldır Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için yürütülen müzakerelerde önemli ilerlemeler kaydeden iki lidere, "daha fazla gecikmeden Kıbrıs’ı birleştirme çağrısını” yineledi.
 BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ve bazı siyasilerin de katıldığı eylemde, Ledra ve Lokmacı Kapısı geçiş noktasında, iki tarafa uzanan bir insan zinciri oluşturuldu.
 İki toplumlu koronun şarkılar söylediği eylem sırasında zeytin dalı ve barış mesajları içeren pankartlar taşındı. Bazı pankartlarda İngilizce olarak, “Birleşik Kıbrıs şimdi”, “Tarih acımasız bir yargıç olacak”, “Lider olun kaybeden olmayın” ve “Biz Kıbrısız” gibi mesajlar yer aldı.
 Eylem sırasında yapılan açıklamada, şu anki müzakere sürecinin adanın birleştirilmesi için tarihi bir fırsat olduğuna inanç belirtildi ve liderlere, çözüme ulaşmak için gerekli siyasi irade ve cesareti gösterme çağırısı yapıldı. Açıklamada, “Liderlerin 4 Haziran’da BM Genel Sekreteri ile yapacakları görüşmenin bu yolda atılacak önemli bir adım olmasını ummaktayız” denildi.

Ayrıntılar VATAN'da
Kaynak: T.A.K.

Editör: Mehmet Kasimoglu