Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu’nu kabul etti. 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’de engellilere sahip çıkmak için hükümet ve devletin her zaman duyarlılığını gösterdiğini belirtti. 
Hükümetlerin engellilere yönelik elinden geleni yapmak durumunda olduğunu dile getiren Tatar, bu noktada Maliye Bakanlığı ve Başbakanlığı döneminde sıkıntıları dinlendiğini, değerlendirmeler yaptığını, çaba harcadığını şimdi de üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu kaydetti. 
Federasyonun çalışmalarını takdir ettiğini dile getiren Tatar, devletin imkanları arttıkça sorunların daha hızlı şekilde çözüleceğini belirtti.
Tatar, engellileri sadece 3 Aralık Engelliler Günü’nde değil, her gün hatırlamak ve sorunlarına yönelik çözüm üretmek gerektiğini söyledi. 
Devletin yaşatılmasına yönelik federasyonun ortaya koyduğu kararlılığın önemine vurgu yapan Tatar, iki devletli egemen eşitlik temelinde bir çözüm olmadığı takdirde Kıbrıslı Türklerin baskı ve tahakküm altına girme riski olabileceğini belirtti. 
YÜCETÜRK
Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk de Ersin Tatar’ın engellilere karşı ilgisinin ve açık desteğini her zaman gösterdiğini söyledi. 
Yücetürk, engellilerin sorunlarını içeren 14 maddenin yer aldığı dosyayı Cumhurbaşkanına sundu. 
Federasyonun kuruluş ve çalışmaları ile ilgili bilgi veren Yücetürk, amaçlarının engellilerin ekonomik ve sosyal sorunlarını çözmek olduğunu kaydetti. 
Yıllar içinde 22 maddeden oluşan sorunların 14 maddeye indiğini söyleyen Yücetürk, en önemli sorunlarıyla ilgili bilgi verdi. 
Yücetürk, engellilerin sorunlarını çözecek bir Engelliler Dairesi kurulması, yasanın öngördüğü şekilde engellilerin istihdam edilmesi gerektiğini söyleyerek, 660 gencin iş beklediğini belirtti. 
Engellilere yönelik yasanın tanımının çok geniş tutulduğunu buna çare bulunması gerektiğini söyleyen Yücetürk, arsa, tapu ve Göz Hastanesi’ne yönelik sıkıntıların aşılmasının önemine işaret etti. 
Yücetürk, Engelsiz Yaşam Evi’nin de en kısa sürede tamamlanması gerektiğini söyledi. 
Kıbrıs sorununa ilişkin iki devletli çözümün gündeme gelmesi gerektiğini dile getiren Yücetürk, bu noktada Cumhurbaşkanı Tatar’a tam destek belirtti. 

Editör: Mehmet Kasimoglu