ÖZGÜRGÜN: “NİYET VARSA CENEVRE’DE SONUCA ULAŞILIR”
 UBP Genel Başkanı Başbakan Hüseyin Özgürgün,  “Niyet varsa Cenevre’de sonuca ulaşılır. Cenevre netice alınmadan dağılırsa, yeniden toplamak, yeniden bir anlaşma, yeniden uzun süren görüşmeler pek mümkün değil” değerlendirmesinde bulundu.
 “Cenevre ön koşulsuz, tüm konuların paralel şekilde konuşulacağı, sonuca ulaşılmasını ümit ettiğimiz toplantı olacak” diyen Başbakan, “Kıbrıs Türk tarafı kalıcı anlaşmaya, yaşayabilir çözüme ulaşma konusunda her zaman iyi niyetini ortaya koydu, bütün adımları attı” dedi.
 Zaman zaman Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ‘çok fazla iyi niyetli olduk’ gibi eleştiriler yönelttiklerini de söyleyen Özgürgün, Rum tarafında bu anlayışı görmediklerini, Cenevre konferansının da bu yüzden dağıldığını belirtti.
 Özgürgün, “4 aylık aradan sonra aslında istenen gelişme pek sağlanmış görünmese de bir konferans toplanması olumlu. Umarım Rum tarafı bunu iyi değerlendirir, bu büyük bir fırsattır ve bana göre son noktadır. Bir anlaşmaya varılacaksa bunun bu konferans neticesinde garantörlerin de bulunduğu bir anlaşmayla sonuçlanması ümidimizdir ama Rum tarafında henüz böyle bir sinyal görmüyoruz” şeklinde konuştu.
 Rum liderin New York’tan döner dönmez “ön koşullarım kabul edildi” gibi bir açıklama yaptığını söyleyen Özgürgün, bunu eleştirerek, 11 Şubat ortak metnine işaret etti.
 “Umarım ki bir çözüme ulaşılacak” diyen Özgürgün, “Temennimiz budur ama olmuyorsa ilânihaye Kıbrıs Türk tarafı olarak belirsizlik içinde Rum tarafını bekleyemeyiz” şeklinde konuştu.
 “Hükümetin ve siyasi partilerin Cenevre’de olup olmayacağına” yönelik soruya karşılık da Başbakan, böyle önemli bir toplantıda bulunmalarının doğru olacağını söyledi; “Henüz bu konuda konuşmadık, tarih belli olsun, o da netleşir” diye ekledi.

Ayrıntılar VATAN'da
Kaynak: T.A.K.

Editör: Mehmet Kasimoglu