Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş “DP hükümetten çekiliyor” söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını kaydederek, “Türkçe söylüyorum, hükümetten çekilme gibi bir tavır, yaklaşım, söylem hiç konuşulmadı, gündemimizde yok.” dedi. 
DP Genişletilmiş Parti Meclisi ‘erken seçim’ gündemiyle dün akşam toplandı.
DP Genel Merkez binasında dün akşam saat 18.30’da DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş başkanlığında toplanan genişletilmiş parti meclisi toplantısı öncesinde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı gerçekleşti.
MYK toplantısının ardından Parti Meclisi’ne seslenen DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, ‘erken seçim’ tartışmalarının gündeme “paraşütle indiğini” söyledi.
“Tarihte ilk defa iktidar muhalefete ‘seçim tarihini sen belirle’ diyerek ikramiyede bulundu” diyen Denktaş, hükümet ortağı Ulusal Birlik Partisi’ni eleştirdi. Denktaş, her iki partiyi sorumsuzca davranış sergilemekle suçladı.

“TÜRKÇE SÖYLÜYORUM, HÜKÜMETTEN ÇEKİLME GİBİ BİR TAVIR, YAKLAŞIM, SÖYLEM GÜNDEMİMİZDE YOK”
“DP hükümetten çekiliyor spekülasyonları gerçeği yansıtmıyor” diyen Denktaş, bu yönde yayın yapan bazı basın yayın kuruluşlarına tepki gösterdi.
Denktaş, “Türkçe söylüyorum, Türkçe söylediğimi de inşallah olduğu gibi yayınlarlar. Hükümetten çekilme gibi bir tavır, yaklaşım, söylem hiç konuşulmadı, gündemimizde yok.” dedi. 
Sorumluluklarının bilincinde olduklarını söyleyen Denktaş, hükümetten çekilmeyeceklerini, seçimler öncesinde bütçeyi hazırlayıp sunacaklarını, ancak seçim yasağına girileceğinden bütçenin görüşülüp onaylanması noktasında sıkıntılar yaşanacağını kaydetti.
Denktaş, ‘Seçim Hükümeti’ kurulması yönünde de bir taleplerinin olmadığını, dolayısıyla mevcut hükümetin devam edeceğini vurguladı.

“BÜTÇENİN ONAYLANMAMASI DEMEK İKİ YIL KAYIP”
Maliye Bakanı olarak, bütçenin onaylanmaması durumunda doğacak sıkıntıları hem kamuoyu hem de sorumsuzca tutum sergileyen UBP ve CTP liderlerine aktardığını dile getiren Denktaş, uyarılarını ise şöyle sıraladı:
“Bütçe bu yıl geçmez, ‘gelecek yıla’ tartışması kalırsa ilk olarak ikinci dönem ortaya çıkan yüzde 5,6 gibi öngörülmüş olan hayat pahallılığı Ocak maaşlarına yansıyamayacak.
Şubat ayında ödeme bekleyen çiftçi, hayvancı eğer bütçe geçmezse bu ödemeleri alamayacak. Bu da Temmuz’a sarkacak.
7 Ocak’ta seçim bitecek, hükümet kurulacak, bütçe tartışmaları, bütçenin yasallaşması Mart sonuna aksayacak. Yerel seçimler nedeniyle Nisan ayında yeniden yasaklar başlar. Bu defa bütçenin uygulanması Haziran sonu Temmuz ayına kalacak.
Temmuz’da başlayacak bütçe uygulaması yılsonu itibarıyla doğru dürüst size veri vermeyecek. Dolayısıyla 2019 bütçesi de kim hazırlayacaksa ‘guduru’ hazırlanmış olacak. Bu da şu demek oluyor ki, iki yıl kaybetme riskimiz doğacak.”

 “KARAR SİZİN”
Hazırlanan yeni seçim sisteminin de bu aşamada sıkıntı doğuracağına dikkat çeken Serdar Denktaş, bu durumda sayımların 24 saatte bitmesinin mümkün olamayacağını söyledi.
Oy kullanım merkezlerinin okullar olduğunu hatırlatan Denktaş seçimin sınav dönemine denk düşmesiyle okulların iki belki üç gün zorunlu tatile çıkmak zorunda kalabileceğini kaydetti.
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, tüm bu sorunlar nedeniyle her iki parti liderini uyararak, “Karar sizin” dedi.
Denktaş; “Atma tutma yarışandan vazgeçip bu iki parti liderlikleri akıl ezan yoluna gelirlerse oturur düşünürler daha uygun bir tarihi belirlerler. Böylelikle bütçede onaylanmış olur” diye konuştu.

“İSTERLERSE 7 ARALIK DESİNLER BİZ DP OLARAK SEÇİME HAZIRIZ”
Maliye Bakanı olarak erken seçimin doğuracağı sıkıntıları dile getirirken DP Genel Başkanı olarak erken seçimin kendilerini korkutmadığını da söyleyen Serdar Denktaş; “Hangi tarih isterse koysunlar, isterlerse 7 Aralık desinler biz DP olarak seçime hazırız.” dedi.

“DP HAZIRLIKSIZ YAKALANDI’ DİYE AVUÇLARINI OVUŞTURANLAR. BİR KEZ DAHA AVUÇLARINI YALAYACAKLAR.”
Son zamanlarda kamuoyu ile paylaşılan anketlerde DP’nin barajı geçemeyeceği yönünde algı operasyonu oluşturma uğraşında olunduğunu kaydeden Denktaş “Bunlara gülüp geçiyoruz.” dedi.
1992’de kurulan DP’nin her seçim öncesi, bu tür anketlerle karşı karşıya kaldığını ve her seçimden zaferle çıktığını ifade eden Denktaş şunları kaydetti:
“1992’de kurulduk. Seçim öncesi hiçbir dönem, hiçbir anket ‘DP barajırı geçer’ diye göstermedi. Ama biz hiç barajın yanına düşmedik. ‘yüzde 5’in üstünde oy almaz’ dedikleri gün yüzde 29. 4 ile sandıktan çıktık. ‘Bu defa iyiden kaybettiler’ dedikleri gün son seçim yüzde 23,4 ile sandıktan çıktık. Bu seçim ‘DP hazırlıksız yakalandı’ diye avuçlarını ovuşturanlar. Bir kez daha avuçlarına yalayacaklar.”

“13. MAAŞLAR ARALIK BAŞI ÖDENECEK”
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, ‘13. maaşlar ödenemeyecek’ yönündeki iddialara yanıt verirken; “Muhalefete buradan selam olsun, halkımızda bu konuda kuşku duymasın. Bu yıl 13. maaşları yılsonunu beklemeden, Aralık maaşlarını öderken, Kasım sonu Aralık başı ödeyeceğiz.” dedi.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu