TAÇOY: “GEÇEN HER YILDA, BIRAKTIĞI MİRASIN NE KADAR KIYMETLİ, DEVLET ADAMLIĞININ İSE NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNU DAHA İYİ ANLADIK”
Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölümünün ardından sekiz yıl geçtiğini hatırlatarak, “Geçen her yılda, bıraktığı mirasın ne kadar kıymetli, devlet adamlığının ise ne kadar güçlü olduğunu daha iyi anladık” dedi. 
Taçoy Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın 8. ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Hayatını Kıbrıslı Türklerin devlet sahibi olmasına, kendi kendini yönetmesine, dünya insanı olmasına, Türk dünyasının kopmaz bir parçası olmasına adayan merhum kurucu Cumhurbaşkanımızı saygı, sevgi ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı. 
“Geldiğimiz noktada, bir devlet sahibi olmanın, bir arada olmanın, Türkiye ile et- tırnak, ayrılmaz bir parça olmanın ne kadar doğru bir strateji olduğunu yaşayarak öğreniyoruz” diyen Taçoy şöyle devam etti:
“Bu mirası sonsuza kadar taşımakta kararlıyız ve bundan geri adım atmayacağız. Partimiz UBP’nin de kurucusu olan merhum kurucu cumhurbaşkanımızın mirasını hayattayken devralan ve halen buna sahip çıkan bir neslin temsilcisi olmanın gururunu yaşamaya devam edeceğim. Bu duygu ve düşüncelerle merhum Cumhurbaşkanımıza rahmet dilerim.... Aziz hatırası önünde saygıyla eğilirim...”

BAKAN ÇAVUŞOĞLU KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ’IN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölümünün 8’inci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Çavuşoğlu, mesajında, Rauf Raif Denktaş’ın, hayatını Kıbrıs davasına adadığını, son nefesine kadar Kıbrıs Türklerinin hak ve menfaatlerini en iyi şekilde korumak için büyük uğraşlar verdiğini kaydetti.
Kıbrıs Türk Halkı’nın özgürlük mücadelesini, bu topraklarda özgür, egemen devlet sahibi bir halkın ferdi olarak yaşamak isteyen her KKTC vatandaşının çok iyi okuması gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, Merhum Rauf Raif Denktaş’ın en sıkıntılı dönemlerde kararlı duruşu, engin bilgi ve birikimi, fikir ve idealleriyle halkının yolunu aydınlatan örnek bir lider olarak geride büyük izler bıraktığını belirtti.
“Geçmişte verilen onurlu mücadelelerde O’nun yeri, varlığı ve bugünlere gelene kadar ortaya koyduğu ilke ve değerleri daima hatırlanacak, genç nesillere rehberlik edecektir” diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
“Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve özgürlük mücadelesini, Anavatan Türkiye'yle fikir ve gönül birliği içinde, dirayetle ve fedakarlıkla savunmuştur. Bu uğurda karşılaştığı her türlü zorluğu üstün liderlik vasıflarıyla aşan Merhum Rauf Raif Denktaş, tüm dünyada takdir edilen devlet adamlığı niteliğiyle tarihteki ve kalplerimizdeki müstesna yerini daima koruyacaktır. En asli görevimiz, bizlere emanet ettiği devletimize tüm gücümüzle sahip çıkmak ve yaşatmaktır. 
Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi döneminde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak halkına önderlik etmiş büyük insan, devlet adamı Kurucu Cumhurbaşkanımız Merhum Rauf Raif Denktaş’ı saygı ve rahmetle anıyoruz.” 

ATAOĞLU: “RAUF RAİF DENKTAŞ’IN KIBRIS TÜRK HALKI İÇİN YAPTIĞI HİZMETLER ASLA UNUTULMAYACAK”
DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, KKTC Devletinin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın Kıbrıs Türk halkı için yaptığı hizmetlerin asla unutulmayacağını vurgulayarak, O’nun güçlü kişiliği, düşünceleri, liderliği ve mücadeleci ruhunun, dün olduğu gibi bugün ve yarın da herkesin yoluna ışık tutacağını söyledi. Ataoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın 8. ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın, Kıbrıs Türk Halkının haklarını ve egemenliğini, can siperane savunarak, ulusal mücadelenin her merhalesinde etkin olduğunu, önemli bir devlet adamı ve büyük bir toplum lideri olduğunu kaydetti.
Ataoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Kıbrıs Türkü’nü toplum noktasından,  bayrağı ve devleti olan halk noktasına taşıyan liderimiz Rauf Raif Denktaş’ı 8. ölüm yıldönümünde anıyoruz.
Geçmişimizi unutmadan geleceğe uzanmak mümkün olmadığından, bilhassa gençlerimize bir özgürlük ve dava adamı olan Rauf Raif Denktaş'ı anlatmak ve hatırlanmasını sağlamak hepimizin görevidir.
Kıbrıs konusunun çözüm çabaları devam ederken, Rauf Raif Denktaş’ın bizlere bahşettiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni de yüceltmek zorundayız.
Bu düşünceler etrafında, Kurucu Cumhurbaşkanımız merhum Rauf Raif Denktaş'ı saygı ve rahmetle anarım.”

DP GENÇLİK ÖRGÜTÜ BAŞKANI ERDEN PEKRİ, DENKTAŞ’IN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE MESAJ YAYIMLADI
Demokrat Parti Gençlik Örgütü Başkanı Erden Pekri, “Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi verdiği zor yıllarda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak halkına önderlik etmiş büyük insan, devlet adamı Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı hiçbir zaman unutmadıklarını” söyledi. 
Pekri Denktaş’ın 8. Ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 
“Bilmenizi isteriz ki Demokrat Parti gençleri olarak, geçen sekiz yıl içinde sizi hiç ama hiç unutmadık. Her zaman duruşunuzla, sözlerinizle bizlere rehber oldunuz, olmaya da devam edeceksiniz. Ruhunuz şad olsun.”

SADIKOĞLU: “LİDERLİĞİ YOLUMUZU AYDINLATMAYA DEVAM EDİYOR”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölümünün 8. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Mesajında Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Denktaş’ı rahmet, minnet ve şükranla anan Başkan Sadıkoğlu, Denktaş’ın liderliğinin yollarını aydınlatmaya devam ettiğini belirtti.
Başkan Sadıkoğlu mesajında şunlara yer verdi:
“Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş, Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve hürriyet davasını, Anavatan Türkiye ile fikir ve gönül birliği içinde dirayet ve özveriyle savundu. Bu sebeptendir ki; Kıbrıs davasının yılmaz savunucusu, mücahit, lider, devlet adamı olan Denktaş, tüm dünyada takdir edilen liderlik ve devlet adamlığı vasıflarıyla tarihteki müstesna yerini her zaman muhafaza etmiş, etmeye de devam edecektir. Liderliği dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatacaktır. Bu vesileyle, yeri asla doldurulamayacak büyük insan Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı aramızdan ayrılışının yıldönümünde saygı, şükran ve minnetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum…”

GÜVEN ARIKLI: “DENKTAŞ’I MİNNETE ANIYORUZ”
Türk Birliği Dayanışma Derneği (TBDD) Başkanı Güven Arıklı, Kıbrıs Türk Halkı’nın yetiştirdiği büyük devlet adamı, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı vefatının yıldönümünde rahmet ve saygıyla andıklarını söyledi.
Denktaş’ı anma mesajı yayınlayan Arıklı, Denktaş’ın Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde ön saflarda mücadele verdiğini, halkını bağımsız bir devlet kurulması konusunda yüreklendirdiğini vurguladı.
Arıklı,  “Denktaş, Kıbrıs Türk Halkı’nın özgürlüğü yolundu büyük mücadeleler vermiş, davaya inanmış ve halkı yüreklendirerek kendisi gibi davaya inanmış isimlerle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ilan etmiştir” dedi.

RAUF R. DENKTAŞ VE DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMA DERNEĞİ’NDEN MESAJ
Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın 8. Ölüm yıldönümü vesilesiyle mesaj yayımladı.
Dernek Genel Başkanı  Latif Akça, yayımladığı mesajda, Denktaş’ın kahraman olduğunu belirterek, özetle şöyle dedi:
“Kıbrıs konusu Rauf Denktaş için sorun değil bir dava idi. Dava ne idi? Dava doğruluğuna inanılanın gerçekleşmesi için uğuruna savaşım verilen ülkü demekti, yarım asır tüm dünyaya karşı  Davanın yılmaz savunucusu olmuştur. Türk Dünyası adada olası bir çözümde Rauf Denktaş’ın garantisini imzasını istiyordu, onun imzasını  taşımayan bir çözüm Türk dünyası için  asla çözüm olamazdı. 
O müzakere ederken her zaman alternatiflerin ve seçeneklerin fazla olmasını savunurdu. 1983 yılında kurduğu ve birçok kişinin yıllardır eleştirdiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve öncesinde  kurduğu TMT’nin kuruluşunun  vizyonun arkasında yatan zihniyet de  Denktaş’tı. 
Toplumu arkasına alabilme yeteneği ve becerisi ona büyük güç kazandırmıştır. Onun Türkiye’yi de bu mücadelenin arkasına alabilmesi büyük bir başarıdır. Türkiye ile yaptığı görüşmelerin  sonrasında  hep en üst düzeyle birlikte ortak  açıklama yapıp müzakerelere öyle giderdi. Bu onun müzakere  esnasında dünya önünde  elini de güçlendirmesini sağlardı.”
Rauf Denktaş’ın Kıbrıs kavgasının bir egemenlik ve Rum-Yunan oyununu bozma kavgası olduğunu kaydeden Akça, “Bugün Doğu Akdenize ve ada üzerindeki kavgalara da bakarsak Liderimizin verdiği egemenlik kavgasının ne kadar doğru ve yerinde olduğunu görebiliriz” dedi ve şöyle devam etti:
“Kıbrıs Türk Halkına sesleniyoruz: Akritas Planını hatırlayın! İfestos Planını hatırlayın.! Kanlı Noeli hatırlayın! Katliamlar devam ederken, Makarios'un ''Türk Ordusu Adaya gelirse kurtaracak Türk kalmayacak!'' sözünü hatırlayın! Şimdi yarım kalmış bu işi,     tek kurşun atmadan milli hafızayı silerek, Kıbrıs Türklerine havuç uzatıp, yine Barış(!) söylemleriyle kananları çoğaltıp Türkleri eritip yok etmek istiyorlar!”

Latif Akça, “Kıbrıs Türk Halkı olarak şerefli, onurlu, özgür, vicdanımızı sesiyle yaşayarak  bu dünyadan geçip gitmek andımız olsun. Biz Türküz! Türk herşeye tahammül edebilir, fakat milliyet ve şerefine tecavüz edilmesine asla..!  Bu toprakları kanları ile vatan yapan şehitlerimize hesap veremeyiz. Mücadelemizin hedefi halkımızın menfaatlerini müdafaa etmektir. Bütün emelimiz memleketi sağlam karakterli Türk Gençliğine bırakmaktır. Kıbrıs Türkü hür ve bağımsız olarak yaşayacaktır. Beklediğimiz tek mükâfat ise vicdani bir huzurdur. Bu vesile ile başta Liderimiz Rauf Denktaş’ı ve tüm dava arkadaşlarını saygı, minnet özlem ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Editör: Mehmet Kasimoglu