Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın isteği üzerine Harita Dairesi Müdürü Ahmet Alemdar, ülkede yaşanan son sel felaketlerinden sonra dere yataklarındaki sıkıntılı noktalarla ilgili Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sunum yaptı.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, sunumda hava fotoğraflarıyla dere yataklarındaki tıkanıklıklar ve mevcut menfezlerdeki yetersizlikler ayrıntıları ile Cumhurbaşkanı’na sunulurken, bu sıkıntıların neden olduğu birikintiler de gösterildi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Can ve mal kayıplarına neden olan felaketlerden ders çıkarmak, bunları unutmamak ve tekrarlanmaması için gerekli önlemleri zamanında almak zorundayız” dedi.
Tedbirlerin gecikmeden alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Aralık ayında yaşadığımız sel felaketinin ardından şu an yağışların olmadığı Mayıs ayına gelmiş bulunuyoruz. Bu tür önlemlerin alınması için yağışsız dönemlerin değerlendirilmesi gerekmektedir. Kurulması beklenen yeni hükümetin ivedilikle ele alması gereken konulardan biri de budur. Cumhurbaşkanı olarak bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğim” diye konuştu.
Sunumda, Cumhurbaşkanlığı Çevre Özel Danışmanı Prof. Dr. Şerife Gündüz, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Özel Danışmanı Halil Sadrazam ile Harita Dairesi’nden Harita Mühendisi Uğraş Arslan da hazır bulundu.
TAK

Editör: Mehmet Kasimoglu