Kıbrıs TV’de yayınlanan Haber Dosyası isimli programa katılan CTP milletvekili Doğuş Derya, geçtiğimiz gün Meclis’te yaşanan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı
Doğuş Derya, Zorlu Töre ile yaşadığı tartışmanın doğru olmadığını, öfkeyle söylenen sözlerinden dolayı da pişmanlık duyduğunu söyledi. Derya: “Benim Zorlu Töre’ye söylediğim o kelime yanlıştı. Zorlu bey benim düşmanım değil. Öfkeyle o lafı etmemem gerekirdi. Pişmanım. Ama orada dediğim bir kelime var 'evimizde kalamıyoruz.' Bunu yaptılar diye kızdım. Fikirlerimiz örtüşmese de benim kendisiyle muhabbetim de vardır. Kendisini severim de. Bu ülkenin halk iradesiyle seçilmiş bir milletvekilidir. Halk iradesine saygım sonsuzdur” ifadelerini kullanan Doğuş Derya her ne olursa olsun bir an önce provoke ve popülist söylemlerden uzaklaşıp icraatların tartışıldığı bir siyasi ortama geri dönülmesi gerektiğini vurguladı.

"SOSYAL MEDYADA LİNÇ EDİLİYORUM"
Zorlu Töre’nin geçtiğimiz yıllarda söylediği “Doğuş Derya Türk askerine tecavüzcü dedi” sözlerinden dolayı bugün hala olarak hedef gösterildiğini belirten Doğuş Derya, “Ben bugüne kadar öyle bir demeçte bulunmadım. 5 yıldır ismim üzerinden karakter katliamı yapılıyor. Söylemediğim şeyler söylemişim gibi lanse ediliyor. Ne Türk askerine ne Türkiye’ye tecavüzcü ya da işgalci dediğime dair bir demecimi bile bulamazlar. Sözlü ve yazılı olarak bir çok tehdit alıyorum. Sosyal medyada küfür ediliyor ve linç ediliyorum. Sırf provoke etmek amacıyla bel altı vuruyorlar ama bu benim hayatımı, can güvenliğimi tehlikeye atıyor. Yarın toy bir genç bu laflardan etkilenip de gelip benim canıma kast ederse o zaman ne olacak? Meclis kürsüsünden ağzımıza ne gelirse söyleyemeyiz. Fikirlerimizi konuşarak, tartışarak medeni bir şekilde ortaya koymalıyız” şeklinde açıklamada bulundu.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu