İsveç Büyükelçiliği himayesinde Kıbrıs Barış Sürecinde Dini Yol Ofisi (RTCYPP) bugünden itibaren Türkçe ve Yunanca dil kursları başlatıldığını açıkladı.
Dayanışma Evi’nde başlatılacak kurslarda, Kıbrıs'ın ilgili dini aktörleri tarafından isimleri verilen toplam 20 papaz, imam, rahibe ve gönüllüye ders verilecek.
Yunanca ve Türkçe sınıfları, haftalık ve eş zamanlı yapılacak. RTCYPP Ofisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen kurslarda, katılımcıların birbirlerini tanıma ve öğrendiklerini uygulama fırsatı bulacağı ortak bir zaman da yer alacak.
RTCYPP’den yapılan açıklamaya göre, İsveç Büyükelçisi Anna Olsson Vrang “Diğer toplumun dilini öğrenmek ve konuşmak, bölünmüş bir ülkede köprü inşası için somut bir önkoşul olabilir" dedi.
Pilot proje, Kıbrıs'taki dini liderlerin tam destek ve onayının ardından, RTCYPP Ofisi tarafından başlatılıp, organize edilip finanse ediliyor.
RTCYPP Ofisi, Kıbrıs'taki dini liderlerin Kıbrıs'taki güven ve barış inşasına olumlu katkıda bulunmayı amaçlayan ortak girişimleri teşvik ediyor.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu