Bu keşfin ardından bir sonraki sondaj 3’üncü parseldeki “Supia” hedefinde yapılacak. 
Fileleftheros gazetesi “Kalipso Hedefimiz Harikulade” başlığıyla manşetten verdiği ve iç sayfalarında ayrıntılarını aktardığı haberinde, Kalipso hedefinde doğalgazın keşfedilmesiyle Güney Kıbrıs’ın Avrupa ve dünya enerji haritasına yerleştiği değerlendirmesinde bulundu.
Gazete öte yandan Rum Yönetimi’nin kutlama yapmakta acele etmeyerek sonuçları beklemede olduğunu belirtti. 
Çalışmalarla ilgili verdiği bilgide Kalipso hedefindeki sondajın tamamlandığını ve şimdi jeofiziksel çalışmaların yapılması gerekeceğini belirten gazete, edindiği bilgilere göre bu çalışmaların, yatağın net boyutunu ve beklenebilecek doğalgaz miktarını ortaya koyacağını aktardı.
Gazete, eldeki verilere göre Kalipso hedefinin, Afrodit’ten daha büyük olmayacağının görüldüğünü kaydetti. 
Ancak bu durumun olumsuz bir gelişme olarak kabul edilmediğini; sözde “MEB” içerisinde enerji kaynaklarının olduğunu ortaya koyduğunu belirten gazete, 6’ıncı parselin güneyindeki 10’uncu parseldeki araştırmaların belirleyici olacağını yazdı. 
Habere göre ENI-Total konsorsiyumunun 6’ıncı parseldeki Kalipso hedefinde doğalgaz bulduğu açıklamasını dün Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis yaptı. 
Doğalgaz miktarı konusunda şu an için kesin bir açıklama yapamayacaklarını ifade eden Lakkotripis, bunun için jeofiziksel ve jeolojik araştırmalar yapılacağını belirtti. 
Doğalgazın bulunmasının olumlu bir gelişme olduğuna işaret eden Lakkotripis, sözde “MEB” içerisinde doğalgaz alanında (Afrodit’ten sonra) ikinci keşfin yapıldığına dikkat çekti. 
Lakkotripis, bu durumun Güney Kıbrıs’ın doğalgaz rezervlerini artırdığını belirtti. 
Konsorsiyumun, sonuçların analizi için çalışmalar yapacağını, bir sonraki aşamada teyit sondajı da yapacağını anlatan Lakkotripis, Saipem 12000 sondaj gemisinin bu akşam ya da yarın 3’üncü parseldeki Supia hedefine gitmek üzere hareket edeceğini belirtti.
ENI şirketi de dün Milano’dan yaptığı açıklamada, Kalipso 1 hedefinde, (Mısır’da keşfedilen dev doğalgaz yatağı) Zhor tipi modelin sözde “MEB”e doğru uzadığını teyit eden umut verici net doğalgaz keşfi yaptıklarını açıkladı.
Öte yandan gazete doğalgaz keşfine ilişkin ilk yorumların AKEL ile ELAM partilerden geldiğin yazdı. 
Habere göre AKEL, doğalgaz yatağı keşfinin kutlama yapmak ve izlenim yaratmak için olmadığını belirtti. 
Bunun, bütünlüklü bir enerji stratejisi çerçevesinde yatağın kalkındırılması ve değerlendirilmesi şeklinin planlanmasına yönelik bir sorumluluk getirdiğini ifade eden AKEL, ancak bütünlüklü bir enerji stratejisinin bulunmadığını savundu.
AKEL, Afrodit yatağının keşfinin üzerinden 7 sene geçmiş olmasına rağmen bunun hala sözde “MEB”in derinliklerinde bulunduğu eleştirisinde de bulundu. 
ELAM ise keşfin Güney Kıbrıs için yeni ufuklar açtığını ve bölgede önemli bir enerji faktörü olduklarını belirtti.  
Diğer gazeteler haberi şu başlıklarla aktardı: 
Haravgi: “ ‘Kalipso’ Yatağı Umut Veriyor”
Alithia: “En İyi Haber… Kıbrıs MEB’inde Büyük Zenginlikler Gizli  - Kıbrıs Cumhuriyeti İçin Yeni Ufuklar Açıyor”
Politis: “Yeni Yatak Sırlar Saklıyor… Şimdi Kalipso’daki Doğalgaz Miktarı Konusunda Heyecan”
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu