Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 34’üncü yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Lefkoşa'da, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda tören düzenlendi. Tören, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın tören alanına gelişiyle başladı. Törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tören birliklerini teftiş etti ve haklın bayramını kutladı. 
Törende daha sonra Türkiye Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga Cumhurbaşkanı Akıncı’ya kutlama mesajı sundu. Karaoğlanoğlu ve Akıncılar’dan getirilen bayraklar da Akıncı’ya sunuldu ve tören geçidi yapıldı.
Törene Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KTBK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, GKK Komutanı Tüğgeneral Tevfik Algan, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye’den Cumhurbaşkanlığı adına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye Hükümeti adına Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Necdet Ünver, bazı yabancı parlamenterler ve halk katıldı.

Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu