KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı himayelerinde düzenlenen Uluslararası Çevre ve Eğitim Konferansı – ICES 2017), 18-20 Ekim tarihleri arasında yapılıyor.
Konferans, Girne’deki Vuni Palace Otel’de saat 10.30 açılış konuşmalarıyla başlayacak.
Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, yurtiçi ve yurtdışından birçok araştırmacı akademisyen ve konuk dinleyicinin katılacağı ICES 2017’de, Çevre ve Eğitim anabaşlıklı sözlü akademik sunumlar, bilimsel poster sunumları, çağrılı konuşmacıların sunumları ve atölye çalışmaları yer alacak.
Kıbrıs’ta ilk kez düzenlenecek Uluslararası Çevre ve Eğitim Konferansı - ICES 2017’de yer alacak sunumlardan seçilecek 80 bilimsel çalışma, Thomson & Reuters’e bağlı indexlerde SSCI\SCI kapsamında taranan dergilerde yayımlanacak. 
Konferans, KKTC’deki eğitim ve çevre sorunlarının tartışılmasının yanında, akademisyenlere uluslararası anlamda kalıcı eserler üretme olanağı da sağlayacak.
Konferansın çağrılı açılış konuşmacıları arasında, Balkanlar Çevre Derneği Eş başkanı Prof. Dr. Mariana Golumbeanu, Derby Üniversitesinden Doç. Dr. Kapila Liyanage, Çankaya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Buket Akkoyunlu, Hacettepe Üniversitesi Emekli Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Haluk Soran ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Atalay yer alıyor.
Dünya çevre ve eğitim sorunlarına ortak çözümler üretmeyi amaçlayan ICES’e katılacak KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm öğretmenler de sertifika alma şansına sahip olacak.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu