ELAZIĞ'DAKİ DEPREM KKTC'DE DE ÜZÜNTÜYE YOL AÇTI... DEVLET VE HÜKÜMET YETKİLİLERİ MESAJLAR YAYIMLADI
CUMHURBAŞKANI, MECLİS BAŞKANI, BAŞBAKAN, BAŞBAKAN YARDIMCISI VE BAKANLAR MESAJ YAYIMLADI


Elazığ'da meydana gelen ve can kaybına da yol açan deprem, KKTC'de de üzüntüye yol açtı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve bakanlar mesajlar yayımlayarak Elazığ'daki depremden duydukları üzüntüyü dile getirdi; ölenlere rahmet, Türkiye'ye başsağlığı diledi.

AKINCI'NIN MESAJI
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Elazığ'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için mesaj yayımladı.
Akıncı mesajında, "Türkiye’de meydana gelen depremde can kayıpları ve yaralıların olduğunu büyük üzüntü ile öğrendim. Şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına ve tüm Türk Ulusuna başsağlığı ve sabırlar dilerim" ifadelerini kullandı.

ULUÇAY
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, bu akşam Türkiye'de yaşanan deprem nedeniyle yayımladığı mesajda şunları kaydetti:
"Bu akşam, Türkiye’nin Elazığ ili başta olmak üzere çevre illerde de yaşanan deprem ve beraberinde can kayıpları olduğu haberini maalesef büyük bir üzüntüyle öğrendik.
Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet ,yaslı ailelerine baş sağlığı dilerken yaralılara da acil şifalar dilerim.
Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

TATAR
Başbakan Ersin Tatar, depremden dolayı şahsı, hükümeti ve halkı adına Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini gönderdi.
Tatar'ın mesajı şöyle:
“Elazığ’da akşam saatlerinde meydana gelen deprem ve depremde kardeşlerimizin yaşamlarını yitirmeleri bizi derinden üzmüştür. Şahsım, Kıbrıs Türk Halkı ve hükümetim adına tüm Türkiye’ye en kalbi duygularla geçmiş olsun dileklerimizi ifade eder, ölenlere Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Allah Türkiye’mizi, bizi ve tüm insanlığı felaketlerden, afetlerden, depremlerden korusun.”

ÖZERSAY
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, can kayıplarının da olduğu bir deprem felaketi yaşayan Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk halkının acısını paylaştığını belirterek hayatını kaybedenlerin yakınlarının başı sağ olsun, yaralılara acil şifalar diledi.

OĞUZ
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Türkiye’nin Elazığ ili başta olmak  üzere, çevre illerde meydana gelen depremde, can kayıplarının yaşandığını ve yaralılar olduğunu büyük üzüntüyle öğrendiğini belirterek can kayıplarının artmaması temennisinde bulundu.
Oğuz mesajında "Yaşanan bu afet nedeniyle hayatını kaybedenlere  Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diler, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve kardeşlerimize taziyelerimi sunarım" ifadelerini kullandı.

 BAYBARS
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, merkez üssü Elazığ olan ve çevre illerde de ciddi yıkıma neden olan deprem nedeniyle büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını kaydederek "Depremden etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ölü sayısının artmaması diliyor, Türkiye’nin acısını paylaşıyorum. Başımız sağ olsun" dedi.

ATAKAN
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan da Elazığ ve Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ileterek, daha fazla kötü haber almama dileğinde bulundu.
Diğer bazı siyasiler ve vatandaşlar da Türkiye'deki deprem nedeniyle sosyal medyadan üzüntülerini paylaşıyorlar.

DİN GÖREVLİLERİ SENDİKASI BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI
Din Görevlileri Sendikası, Elazığ’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi.
Sendika Başkanı Süleyman Çakır mesajında, Elazığ- Sivrice merkezli ve Malatya, Diyarbakır gibi çevre illerde de hasara yol açan şiddetli deprem nedeniyle yaşanan can kayıplarından duyduğu derin üzüntüyü vurguladı.
Çakır, “Bu vesile ile şahsım ve temsil ettiğim camiam adına Türk halkına geçmiş olsun dileklerimizi ve üzüntülerimizi iletir, deprem nedeniyle yaralanan kardeşlerimize acil şifalar, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim. Allah böyle felaketler göstermesin” dedi.

İZCAN:” ELAZIĞ VE MALATYA’DA YAŞANAN CAN KAYBI VE YARALANMALARDAN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ”
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan deprem nedeniyle  Elazığ ve Malatya’da yaşanan can kaybı ve yaralanmalardan üzüntü duyduklarını belirtti.
İzcan yazılı açıklamasında, “ Türkiye halklarının acılarını paylaşıyoruz. Hayatını kaybedenlere ve ailelerine baş sağlığı diler, yaralılara acil şifalar temenni ederiz” dedi.
Yaşananın doğal bir afet olduğunu ancak önceden gereken önlemlerin alınmaması sonucunda meydana gelen ölüm ve yaralanmaların kader olmadığını kaydeden İzcan, “Sosyal devlet anlayışının hakim olmadığı, doğru planlama ve yapılanmanın yapılmadığı her yerde olduğu gibi, dün akşam Elazığ ve Malatya’da insanlık doğal bir afete yenik düşmüştür” dedi.
Bir an önce yaraların sarılmasını, daha fazla ölüm olmamasını temenni ettiklerini ifade eden İzcan, “ Kardeş Türkiye halklarının acı ve üzüntülerini en derinden hissettiğimizi ve paylaştığımızı bir kez daha belirtiriz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına sabırlar diler yaralılara da acil şifalar temenni ederiz” dedi.
TAK

Editör: Mehmet Kasimoglu