Emek-İş Başkanı Koral Aşam yaptığı yazılı açıklamada, CAS çalışanlarının 2010 yılında KTHY’nin kapanmasıyla yaşadıklarını özetleyerek, “Tüm hükümetlerin çalışanların yıllardan beridir göstermiş olduğu özveri karşısında, toplumun öz varlığı olan CAS’ı geliştirip yüzdürmek yerine, çeşitli ayak oyunlarıyla, tıpkı toplumun diğer özvarlıkları gibi CAS’ın da battı zarar ediyor edebiyatıyla, peşkeşini hazırlıyorlar” dedi.

CAS personelinin yer hizmeti verdikleri seferlerde hiçbir sıkıntı yaşanmamasına rağmen, yer hizmeti alan bir şirketin aniden hizmet alımını durduracağına dair yapmış olduğu bildirimin düşündürücü olduğuna işaret eden Aşam, siyasi iradenin, CAS’a hatırı sayılır miktarda istihdama hazırlanmasının da niyetlerini iyiden iyiye açık ettiğini savundu.

CAS personelinin 2015 yılsonu itibarı ile Emek- İş üyesi olduğunu anımsatan Aşam, 2016 Ocak ayından bugüne kadar Toplu İŞ Sözleşmesi görüşme taleplerinin, randevu verilmesine rağmen çeşitli gerekçelerle iptal edildiğini söyledi.

Aşam açıklamasında,  “Tüm bu yaşananlardan daha da vahimi, hükümet tarafından atanan 4 kişilik CAS yönetim kurulunda, bir İşçi Sendikası Federasyonunun eski Başkanı ve eski bir Sendika Genel sekreterinin de yer alıp olan bitene çanak tutması ve çeşitli ayak oyunlarıyla çalışanları sendikadan istifa ettirip CAS’ın peşkeşi yolunda dikensiz gül bahçesi yaratma çabalarıdır” dedi.

Aşam,  çok düşük ücretlerle çalışıyor olmalarına rağmen, kavgalarının para kavgası olmadığını vurgulayarak, kavgalarının onurlarıyla çalışıp var olma kavgası olduğunu belirtti.

Editör: Mehmet Kasimoglu