Özyiğit: “İmar Planı, Kamu yararına olacak şekilde revize edilerek hayat bulmalı”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı’nın, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) ve uzmanların görüşleri doğrultusunda kamu yararına olacak şekilde revize edilerek mutlaka hayat bulması gerektiğini kaydetti. 
Kimsenin İmar Planlarına karşı olmaması gerektiğini, TDP olarak da zaten en başından beri İmar Planlarının hayat bulması gerektiğini özellikle vurgulayarak bu yönde mücadele verdiklerini kaydeden Özyiğit, “İmar Planı mutlaka hayata geçirilmeli, ancak planın içeriği de kamu yararına olacak şekilde düzeltilmelidir. Tüm uğraşımız planın belirli zümrelere değil, kamu yararına hizmet etmesi içindir” dedi. 
Planın mevcut halinin tamam olmadığını, Belediyelerin plana yönelik haklı endişelerinin yanı sıra,  K. T. Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin planda ciddi yanlışlık ve eksikliklerin bulunduğunu, DAÜ tarafından hazırlanan raporda ise plan taslağının ciddi bir revizyona ihtiyacı olduğunun ortaya konduğunu anımsatan Özyiğit şunları kaydetti: “Üzülerek görüyoruz ki ortaya konan bu endişe ve uyarılar dikkate alınmamaktadır. Özellikle verimli tarım arazilerinin imara açılması ile planın ülke gerçekleri, altyapı ve doğal kaynaklar bakımından bilime dayalı olarak tasarlanması noktasındaki uyarıların dikkate alınmamasını anlamak mümkün değildir.”  

“En büyük kötülük olur”
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, daha iyisini bulmak ve kamu yararını artırmak adına yaşanan tartışmalar fırsat bilinerek, planın hayat bulmasını engellemenin bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüklerden biri olacağı uyarısında bulundu. 
Özellikle hükümetin büyük ortağı UBP içinde bu yönde düşüncelerin hakim olduğunu belirten Özyiğit, “Sn. Başbakan’a düşen görev planın yaşam bulmasını engellemek değil, planın belirli zümrelerin değil, kamu yararına olacak şekilde revize edilmesini sağlamaktır. İmar Planlarına kimse karşı olmamalıdır, yapılması gereken bu planların kamu yararına olacak şekilde hazırlanması ve hayat bulmasını sağlamaktır” dedi. 
Gelinen aşamada plan üzerine değişiklik yapmak için 26 Aralık’a kadar süre olduğunu, planın kamu yararına döndürülmesi ve planı destekleyecek tüzüklerin hayat bulması için gerekirse emirnamenin kısa süreliğine uzatılabileceğini kaydeden Özyiğit, “Kimse sürenin arkasına saklanmasın, planı kamu yararına düzeltmek için niyet varsa bunun çözümleri rahatlıkla bulunur” dedi.  
 

Editör: Mehmet Kasimoglu