HAKSEN Engelli Komitesi, ülkede maalesef engellilerin birçok sıkıntı yaşadığına dikkat çekerek, hükümetin engellilerin de bu toplumun bir parçası olduğunu bilmesi ve sosyal devlet anlayışına uygun her konuda eşit ve adil davranması gerektiğini vurguladı. 
Komite Başkanı Murat Göçer, 11-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, çalışan engellilerin maruz kaldığı eşitsizliklerle ilgili mecliste bekleyen ve engelliler için yapılmaya çalışılan tüm yasal düzenlemelerin HAKSEN olarak takipçisi ve destekçisi olacaklarını kaydetti. 
Engellilerin yıllardır çözülemeyen istihdam sorunu başta olmak üzere sağlık, eğitim, altyapı ve daha birçok noktada zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüklerini belirten Göçer, yüksek risk grubunda yer alan engellilerin için pandemi döneminde hükümetin herhangi bir tedbir almamasından dolayı, ekonomi, sağlık ve eğitimde daha da zor bir süreç içerisine girildiğini ileri sürdü. 
Eğitime ara verilen bu sürede, özel eğitim ihtiyacı olan engellilerin de yeterli uzaktan eğitim programı olmaması ve ailelere yönelik bilgilendirme gibi çalışmaların yetersizliğinden mağdur edildiklerini savunan Göçer, “Sağlıkta ilaç alımı gibi  konularda da birçok sıkıntı yaşanmıştır. Engellilerimize sağlıkta ilaç alımı gibi  konularda kolaylık sağlayacak sistemli bir yapı derhal oluşturulmalıdır” dedi. 
TAK

Editör: Mehmet Kasimoglu