MHP Kütahya Milletvekili Sn. Ahmet ERBAŞ, 18 Aralık 2019 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığı bütçesi üzerine konuşma yapmıştır. Sn. Ahmet ERBAŞ, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyeliği görevini de yürütmektedir. Akdeniz Karpaz Üniversitesinin Mütevelli Heyeti Onursal Başkanlığını da yapan Sn. ERBAŞ, aynı zamanda Türkiye - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parlamentolar Arası Dostluk Grubunun da üyeliğini yapmaktadır.
Sn. Ahmet ERBAŞ, öncelikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 36’ncı yılını kutlayarak başta Dr. Fazıl Küçük, Rauf Raif Denktaş, isimsiz TMT kahramanları ve bu dava için hayatlarını feda eden şehit ve gazileri şükran ve minnetle anarak başlamıştır.
Sn. ERBAŞ, KKTC’de 60.000’e yakın Türkiye Cumhuriyetinden öğrenci bulunduğunu ve bu öğrencilerin acil olarak yurt ihtiyaçları bulunduğunu belirtmiş, Kredi ve Yurtlar Müdürlüğüne bağlı yurtların yapılmasının bu sorunu çözeceğini iletmiştir. Aynı zamanda, bu öğrencilerin öğrenim süreleri boyunca Türkiye’de bulunan üniversitelere yatay geçişleri konusunda gerekli kolaylıkların sağlanması gerektinin altını çizmiştir. 
Sn. ERBAŞ, Türkiye Cumhuriyeti’nin sadece her yıl belli bir miktar bütçe aktaran pozisyonda değil, her yıl 1.5 milyon turist gönderen ve çok ciddi öğrencisi bulunan bir ülke olduğunu belirtmiş ve bu hususların asla göz ardı edilmemesi ve ekonomik işbirliğinin artan şekilde devam etmesi gerektiğini söylemiştir. Ayrıca, uçak biletlerinin çok yüksek olduğunu, bayram veya özel olmayan bile bazı günlerde Ercan-Ankara arası bir bilet 2000 TL’yi bulduğunu, bu uçak biletlerinin makul seviyelere çekilerek, uçak seferlerinin artırılması gerektiğini belirtmiştir.
Sn. ERBAŞ, TBMM çatısı altında, özellikle KKTC vatandaşları için çok önemli olacak yeni bir teklifi de sunmuştur. Sn. ERBAŞ, KKTC vatandaşlarının Türkiye Cumhuriyetinde memur olmalarının yolunun açılması gerektiği, çok uzun devlet geleneği olan Türkiye Cumhuriyetiİnin daha iyi anlaşılacağını ve KKTC vatandaşlarına da bir iş imkanı sağlayacağını iletmiştir.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu