ŞANLI ERENKÖY DİRENİŞİ VE ERENKÖY ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ DOLAYISIYLA 8 AĞUSTOS’TA ERENKÖY ŞEHİTLİĞİ'NDE TÖREN DÜZENLENECEK
Şanlı Erenköy Direnişi ve Erenköy Şehitlerini Anma Günü'nün 57'nci yıl dönümü dolayısıyla 8 Ağustos Pazar günü Erenköy Şehitliği'nde tören düzenlenecek.
Tören saat 10.30’da protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam edecek.
Şehitlik Özel Defteri’nin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu tarafından imzalanmasının ardından konuşmalara geçilecek.
Törende, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak ve Erenköy Mücahitler Derneği Başkanı Mustafa Arıkan konuşma yapacak.
Tören, şehitliğin gezilmesi, şehit kabirlerine çiçek bırakılması ve kabir başında dua okunmasıyla sona erecek.
Protokol Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, COVID-19 tedbirleri çerçevesinde tüm tören ve etkinliklerde sosyal mesafe ve maske takılması kurallarına uyulmasının zorunlu olduğu bildirildi.

Editör: Mehmet Kasimoglu