BAŞBAKAN ERHÜRMAN, YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLARI’NI KABUL ETTİ

Başbakan Tufan Erhürman, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları’nı kabul etti.
Başbakan Tufan Erhürman, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları’nın kendileri için önemli bir kurum olduğunu söyleyerek, yeni dönemde belirledikleri hedefler arasında Türkiye’ye KKTC’yi, Kıbrıs Türk halkını yeniden tanıtmak bulunduğunu belirtti.

EREN
Başbakanlık Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren, topluluk hakkında bilgi vererek, Türkiye’nin şuanda dünyanın farklı yerlerinde ikamet eden 6.5 milyondan fazla vatandaşı olduğunu belirtti.
Kıbrıs’ın ve Kıbrıs Davası’nın kendileri için ayrı bir önemi olduğuna değinen Eren, Kıbrıslı Türklerle nasıl katkı yapabilecekleri ve iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesi için katkı koymaya hazır olduklarını söyledi.
Bu doğrultuda çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Eren, 4. İyilik festivaline katkı yapabilmekten de mutluluk duyduklarını kaydetti.
Eren, iyilik festivalinin kapsamının her yıl geliştiğini bu yıl 8 farklı yerde etkinlik yapılacağını anlatarak, festivalin bugün saat 17.00’de gerçekleşecek resmi açılışında Başbakan Erhürman’ı da görmekten mutlu olacağını vurguladı.

ERHÜRMAN
Başbakan Tufan Erhürman ise, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları’nın kendileri için de önemli bir kurum olduğunu söyleyerek, yeni dönemde belirledikleri hedefler arasında Türkiye’ya KKTC’yi, Kıbrıs Türk halkını yeniden tanıtmanın da bulunduğunu anımsattı.
“Türkiye’de yaşayanlara KKTC’yle ilgili arzu edilen algı ve bilgiyi yaratamadığımız tespitinden hareket ediyoruz, mesela TC’den gelmesini beklediğimiz sayıda turistin gelmediğini görüyoruz bunu arttırabileceğimizi düşünüyoruz” diyen Erhürman, ülkeye 1 milyonun üstünde turist gelmekte olduğuna dikkat çekerek, 80 milyondan fazla nüfusu olan bir Türkiye’den daha fazla turist gelmesinin beklendiğini dile getirdi.
Erhürman, bu sayının artması için KKTC’nin TC’de daha iyi tanıtılması gerektiğini vurgulayarak, KKTC’de 19 üniversitede öğrenim gören 100 bine yaklaşan öğrenci olduğunu ama bunun daha da arttırılabileceğini anlattı.
Erhürman, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları’nın tüm dünyadaki Türklerle bağlantısı olduğuna işaret ederek,‘KKTC’yi ve Kıbrıslı Türkleri dünyada daha görünür kılma’ ve dünyadaki Kıbrıslı Türklere ulaşma hedefleri noktasında da yakın ilişkiler içinde olmaktan fayda sağlayabileceklerine inandığını belirtti.
TAK

Editör: Mehmet Kasimoglu