CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, hükümetin DP-UG kanadındaki gelişmelerin yaratacağı süreci görmek gerektiğini, CTP olarak bir yıl içinde erken seçim görmediklerini ancak istenirse seçime hazır olduklarını belirtti.

Erk, ısrarlarının, insanların sorunlarını çözecek şekilde hükümet etmek olduğunu kaydetti.

Kutlay Erk, GSM operatörlerinin aralarında anlaşarak zam yapmasının AB normlarına aykırı olduğunu da belirterek, yeni bir operatörün ülkeye gelmesinin şart olduğunu ifade etti.

Konunun Rekabet Kurulu’nda olduğunu kaydeden Erk, iki tane GSM operatörüyle devam edilemeyeceğini, verilen hakların yasayla geri alınabileceğini belirtti. Meclis’in bunun için var olduğunu kaydeden Erk, “İki firma insanları esir alacak ve hükümet ve meclis seyirci mi kalacak” diye sordu.

CTP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, Diyalog TV’de yayınlanan bir programa katılarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

DP-UG’DE YAŞANAN İSTİFALAR

DP-UG’de yaşanan istifalarla ilgili yorumu sorulan Genel Sekreter Kutlay Erk, konunun hükümeti etkileyecek bir gelişme olduğunu belirterek, komiteler ve daha birçok yönde olumsuzluk yaşanacağını söyledi. İstifa edenlerin vekil seçildiklerinde halka verdikleri sözleri olduğunu hatırlatan Erk, bu şekilde bir partiden istifa edip sürekli parti değiştirip Meclis aritmetiğiyle oynanmasının doğru olmadığını, bunun seçmenin ve o partinin iradesine saygısızlık olduğunu ifade etti.

Erk, “Sanırım ilk seçimde seçmen bunlara itibar etmeyip gereken cevabı verecek” dedi.

“KOMİTELER VERİMLİ ÇALIŞAMIYOR”

Hükümetin kurulduğu dönemlerde bazı sıkıntılar yaşandığını ancak yetkili kurullarla bir araya gelerek sıkıntıları aştıklarını belirten Erk, şimdi tam verim alınacağı dönemde önce bakanların, ardından komite üyelerinin değiştiğini söyledi. Erk, “Şimdi istifalardan sonra yeni komiteler oluşturulması gerekir. Bunlar hoş değil. Siyasetçilerin vatandaşların sorunları ilgili çözüm üretmesi lazım. Burada CTP’nin hiçbir günahı yok. Ama komiteler bu gelişmelerden dolayı verimli çalışamıyor. Bakanlar Kurulu her şeyi çözemez. Meclise gönderilen yasalarla sorunlar çözülebilir” dedi.

“ERKEN SEÇİM GÜNDEME GELEBİLİR”

Yaşanan bu gelişmelerin erken seçime neden olup olmayacağı sorulan Erk, önce süreci görmeleri gerektiğini belirterek, “Biz hala daha hükümet olarak insanların sorunlarını çözme azmindeyiz. Ama eğer ortağımızın içindeki sorunlardan dolayı sorunlar çözülemezse belki de erken seçimin gündeme gelmesi lazım” dedi. Ortada kendileriyle ilgili bir takım istekleri olan milletvekilleri olduğunu savunan Erk, bu vekillerin hangi partiye giderlerse gitsinler aynı tavırları sürdüreceklerini söyledi. “Biz CTP olarak bir sene içinde erken seçim görmüyoruz. Ama istenirse biz seçime hazırız” diyen Erk, ısrarlarının halkın sorunlarını çözecek şekilde hükümet etmek olduğunu vurgulayarak özveriyle çalıştıklarını belirtti.

Hükümetin göç yasası, kamu reformu, atamalar ve müşavirlik konularında 15 ayda yeterli adımları atamadığı yönündeki soruya cevap veren CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, müşavirlik sistemi için kamu reformunu hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Çalışmaların henüz tamamlanmadığını belirten Erk, “Umarım bu çalkantılı dönem kamu reformuyla son bulur. Bütün yılın bütçesini konuşuruz. Zaman zaman bürokratlar değişiyor ama gelir gelmez bürokratlar kapı önüne konmuyor. Önce bir şans veriliyor sonra değiştiriliyor” dedi.

Erk, KIB-TEK yönetim kurulunun siyasi müdahalelere kapalı çalıştığını; sürdürülebilir bir yapı oluşturulacağını; 2016’nın ekonomik programının hükümetçe yapılacağını; 2011 yılından sonra istihdam edilenlerin başlangıç maaşlarının düzenlenmesi için hayat pahalılığı oranıyla ilgili yasaya ihtiyaç duyulduğunu da söyledi.

“GSM OPERATÖRLERİNİN ANLAŞMALI ZAMMI AB NORMLARINA AYKIRI”

Cep telefonu ücretlerine yapılan zam konusundaki fikirleri sorulan Erk, GSM operatörlerinin anlaşarak zam yapmasının AB normlarına aykırı olduğunu belirtti.

Konunun Rekabet Kurulu’na gittiğini kaydeden Erk, zammın inceleneceğini ve ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

Erk, iki GSM operatörüyle devam edilemeyeceğini, alternatif bir GSM operatörünün ülkeye gelmesi gerektiğini kaydetti.

Editör: Mehmet Kasimoglu