Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’nin Afrin bölgesine askeri harekat düzenlemekle güvenliği için yapılması gerekeni yerine getirdiğini ifade etti.
Derviş Eroğlu, Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili açıklama yaptı. “Ortadoğu’da çok stratejik bir konumda olan Türkiye’nin huzuru, güvenliği, toprak bütünlüğü  uzun yıllardır bazı mihrakların ve devletlerin desteklediği terör örgütlerinin hedefi durumdadır” ifadelerine yer veren Eroğlu, şöyle devam etti:
“Türkiye, komşuları Irak ile Suriye’de meydana getirilen iç kavgalar neticesinde kendisinin güvenliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüyle ilgili bir sorun ortaya çıkmaması halinde buna seyirci kalmayacağını yıllar öncesinden herkese duyurmuştur.
Ama ne yazık ki kimileri,  insanlık dışı bir suç olan terörü hala kendi çıkarları için desteklemekte ve bir gün ektiklerini biçeceklerini düşünmeden terörden medet ummaktadır.
Türkiye açık bir şekilde teröre karşı işbirliğinden yana olduğunu ortaya koyarken, terör örgütlerine destek verenler durmamış, terör örgütü bölgeye yayılmış, Türkiye’nin güvenliğini, ve bütünlüğünü tehdit eder noktaya gelmiştir.
Bu gelişmelerden sonra Türkiye için, güvenliği, egemenliği ve toprak bütünlüğü adına kendi başına harekete geçmekten başka bir seçenek kalmamıştır.”

“ TÜRKİYE AFRİN’E ASKERİ HAREKÂT YAPMAKLA GÜVENLİĞİ İÇİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMİŞTİR”
Türkiye’nin Afrin bölgesine askeri harekat düzenlemekle güvenliği için yapılması gerekeni yerine getirdiğini ifade eden Eroğlu, “Dileğimiz ve dualarımız Türkiye’mizin bir an önce başarı ile bu operasyonu tamamlaması, Mehmetçiğin muzaffer olmasıdır.” dedi. 
Eroğlu şöyle devam etti:
“Unutulmamalıdır ki Kıbrıs Türkü için yegâne güvence Anavatan Türkiye’dir. Türkiye’nin ayağının taşa değmesi halinde yere düşecek olanların başında biz geliriz. Güçlü, ayakta bir Türkiye varsa biz de güven içinde olur, yolumuza devam ederiz. Dolayısı ile Türkiye’nin bu harekâtı gerçekleştirdiği şu sıralarda KKTC’deki bir milletvekili ile bir gazetenin gerçeklerle bağdaşmayan, haksız bir takım ifadelerle bu harekâtı eleştirmelerini doğru bulmuyor, kınıyorum.”

“TÜRKİYE NE KIBRIS’TA NE DE SURİYE’DE İŞGALCİ DEĞİLDİR”
Türkiye’nin ne Kıbrıs’ta ne de Suriye’de işgalci olmadığını dile getiren Eroğlu şöyle devam etti:
“Türkiye, biz Kıbrıs Trükleri’nin daveti üzerine, bizim can ve mal güvenliğimiz, 1960 ortaklık devletinden doğan haklarımız için, Kıbrıs’ın Yunanistan’a bağlanmasını engellemek amacıyla Kıbrıs’a gelmiştir ve Rum tarafı hala uzlaşmaz olduğu, ENOSİS hayalinden vazgeçmediği için Kıbrıs’tadır.
Türkiye, işgal için değil, kendisini tehdit eden terörü engellemek ve Suriye Devleti’nin toprak bütünlüğünün korunması için Afrin bölgesine ‘Zeytin Dalı Harekat’nı’ düzenlemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle herkesi ulusal konularda birlik beraberlik içinde olmaya, provokasyonlara gelmemeye ve aklı-selime davet ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nda’ üstün başarılar diliyorum.”
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu