Sağlık Bakanlığı'nın son icraatlarından olan özel bir hastanenin kiralanması ile ilgili Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) yönetim kurulu adına KTSÇHB Başkanı Remzi Gardiyanoğlu açıklama yaptı.

Yapılan açıklama aynen şöyle: 
"Sayın Başbakan Ersin  Tatar Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) yönetim kurulu olarak  son günlerde gündemi meşgul eden Kolan Hastanesinin kiralanması ile ilgili aşağıdaki konulara dikkatinizi çeker,  solunum cihazları ihalesindeki kamuoyunun uyarılarını  dikkate aldığınız gibi  bu konu ile ilgilide gereğini yapmanızı sizlerden talep etmekteyiz;
1-Kamuoyuna yansıyan 3.000.000 TL kiralama bedeli doğru mu? Eğer doğru ise biliyormusunuz  ki 9 yıl önce orası yeni bir hastane ve tüm cihazları yeni durumda iken 45.000 Euro aylık kira bedeli ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki başka bir özel hastane tarafından kiralandı.
2-Eğer bu kiralama bedeli doğru değil ise  yaklaşık 1 haftadan beridir orasını kullanmakta olan sağlık bakanlığı hangi bakanlar kurulu kararı ile  bunu yapmaktadır? Kiralama sözleşmesini  derhal kamuoyu ile paylaşırmısınız ? Yoksa ahbap çavuş işimi?
3-Bu kiralama öncesi Özel Hastaneler Birliğinden görüş alındı mı? Onlardan teklif istendi mi?
4-Kolan Hastanesinin  poliklinik muayene oda sayısı yaklaşık 14 ve yatak  sayısının yaklaşık 30 olduğunu biliyormusunuz?Bu kapasite ile mi Devlet Burhan Nalbantoğlu Hastanesinin (DBNH) alternatifi olacak?
5-Sayın Başbakan 20 Mart 2020 tarihinde Covid-19  enfeksiyonları nedeni ile karantina   hastanesi gündemi ile toplanan DBNH  yönetim kurulu toplantısına  sağlık bakanlığı müsteşarı, bakanlık müdürleri, klinik şefleri ve sendika yönetiminin de katıldığı bilginizde mi? Bu toplantıda alınan kararlar  ve kararların altında imzaları olanlar  kimler ? Niye sağlık bakanı o toplantıda oybirliği İle alınan kararların tam tersi bir karar üretmiştir?
 Sayın Başbakan bilmenizi isteriz ki bizler şu an Covid-19 enfeksiyonları ile mücadele etmeye çalışırken maalesef ülkemizde  diğer sağlık sorunları da artarak devam etmektedir ve insanlarımızın kamu sağlık sistemine  içinde bulunduğumuz ağırlaşan ekonomik şartlardan dolayı eskisinden  daha çok ihtiyacı olacaktır.
Her  kim isterse olsun almış olduğu keyfi kararlar ile  sağlığı yönetmesine ve zaten var olan kaosu daha da ağırlaştırmasına izin vermeyin.

Saygılarımızla
Tatar Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği adına KTSÇHB Başkanı Remzi Gardiyanoğlu"   


 

Editör: Mehmet Kasimoglu