Kurul, müteahhitlerin döviz krizinden kaynaklanan sorunlarını da yeniden ele aldı.

GAZETELERE KDV İNDİRİMİ

Bakanlar Kurulu’nun yaklaşık 3 saatlik toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Ömer Kalyoncu, Kıbrıs Türk gazetelerine  destek amacıyla KDV oranlarında sıfırlama ve indirim yapıldığını açıkladı.

Kalyoncu, bazım işlerinde ve gazete kağıdına ithalatta uygulanan KDV’nin sıfırlandığını, reklam gelirlerinde verginin yüzde 10’dan 5’e düşürüldüğünü, satışta uygulanan yüzde 5 verginin de  sıfırlandığını açıkladı.

MÜTEAHHİTLEREYÖNELİK ÇALIŞMALAR…

Başbakan Kalyoncu,müteahhitlerin dövizden kaynaklanan sorunlarının giderilmesi ve ihalelerde dövize endeksli malzemeler için avans benzeri bir uygulama için çalışmaların devam ettiğini de kaydetti.

Yapılacak çalışmanın farklı yasal ve idari unsurlar içerdiğinden zaman aldığını belirten Kalyoncu, 
devam eden ihalelerle ilgili olarak da, “ödemelerinhakedişler gerçekleştiği zaman yapılmasıyla fazla zarara uğramamalarının sağlanacağını” belirtti.

EĞİTİM İÇİN TEDBİRALINACAK

Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda yaşanan sorunla ilgili bir soruya karşılık ise Kalyoncu, konunun Bakanlar Kurulu’nda ele alındığını vebakanlığın alabileceği tedbirlerin masaya yatırıldığını kaydetti.

Kalyoncu, okulda sükunetin sağlanması ve eğitimin devam etmesiiçin gerekli tedbirlerin bakanlık tarafından alınacağını, Bakan Kemal Dürüst’ün müdürleri ile toplantı yapmasının ardından gerekeni yapacağını, kendilerinin de alınan kararın destekçisi olacağını ekledi.

Editör: Mehmet Kasimoglu