Uzun süredir kuruluş çalışmalarını sürdüren Gazi Baf Dayanışma Derneği 1. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi, dernek 16 kişilik yönetimini belirledi. Genel kurulda deneyimli siyasetçi eski bakan Türkay Tokel “Bu ülkenin Başkenti Lefkoşa olabilir ama aşk kenti, Afrodit'in kenti Baf'tır. Biz bu büyük aşkı şimdi Güzelyurt'a taşıdık” dedi.

Gazi Baf Dayanışma Derneği 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi, derneğin yönetimi belirlendi.  
Güzelyurt'ta düzenlenen genel kurul birçok Baflıyı bir araya getirdi. 16 kişilik yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği genel kurulda deneyimli siyasetçi, eski bakan, eski milletvekili Türkay Tokel ile Ali Volkan birer konuşma yaptı.  Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Genel Kurula Güzelyurt milletvekilleri, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.  
Divan Başkanlığı’nı Süleyman Aldağ’ın yaptığı Genel Kurulda şu isimler yönetime seçildi: Türkay Tokel, Ali Volkan, Hasan Koramaz, Mehmet Çakır, Mustafa Altun, Muammer Güneş, Şerife Türem, Damla Aldağ, Zühal Ertay, Ceren Berna Altun, Günsel Çakır Güneş, Umut Orakçıoğlu Özalan, Hasan Kalkanlı, Mutlu Genç, Mehmet Şöföroğlu, Ahmet Hamdi.
Türkay Tokel derneğin kuruluşundan önce yapılan çalışmaları anlatarak, "önemli gruplarla görüşmeler yaptıklarını ve en yoğun 'Baflı' nüfusa sahip Güzelyurt'ta, Güzelyurt merkezli çok geniş katılımlı, yeni bir denek kurmayı uygun bulduklarını" belirtti. 
Faaliyet raporu hakkında söz alan Ali Volkan ise savaş sonrası Baflıların bölündüğüne dikkat çekerek, amaçlarının onları ortak bir çatıda ortak hedefler doğrultusunda birleştirmek olduğunu söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının bu konu le ilgili çok önemli bir misyon üstendiği belirten Ali Volkan, kurulan bu dernek sayesinde bu amaçlarını gerçekleştireceklerini vurguladı. 

Tokel: “Tüm Baflılara ulaşmak istiyoruz”
200'e yakın insanla bu süreçte toplantılar yaptıklarına dikkati çeken Türkay Tokel, 100'e yakın kurucu listesi oluşturduklarının altını çizdi, derneğin "geniş katılımlı" olduğuna vurgu yaptı. 
Gazi Baf Dayanışma Derneği'nin kültürel ve sanatsal etkinliklere imza atacağını kaydeden Türkay Tokel, "Baf tarihi" hakkında bilimsel kitap çalışmalarının yapılmasına da katkı sağlayacağına işaret etti. 
"Geleneklerimizi yaşatacak etkinliklere de imza atacağız" diyerek derneğin vizyonu ile ilgili bilgi veren Türkay Tokel "Sadece Güzelyurt’ta yaşayan değil tüm Baflılara ulaşmayı istiyoruz. Biz tüm Baflıların manevi duygularına ortak olmak istiyoruz. Biz tüm Baflı kardeşlerimizin nabzını ortak atmasını istiyoruz" dedi. 
Konuşmasında "En önemlisi bizim çocuklarımız bu ülke için, bu bayrak için, hürriyetimiz için canlarını feda eden şehitlerimizi bilecek" şeklinde konuşan Tokel, Gazi Baf Derneği'nin bu hedefler doğrultusunda kurulduğunu ifade etti. 
Dernek olarak yakında temelini atacakları görkemli bir anıtla tüm şehitlerimizin isimlerini de  sonsuzlaştırmayı düşündüklerini sözlerine ekleyen Tokel bu projenin derneğin "ilk projesi" olacağı açıkladı. 

"Aşk kenti, Afrodit'in kenti Baf'tır"
Derneğin kuruluşunda "bir geçiş dönemi yaşadığını ancak çalışmalarını kırk yıllık bir örgüt gibi sürdürmeye devam ettiğine" işaret eden Tokel dernekte görev alan kimsenin makam derdi olmadığını söyledi "Kimsenin ne makam derdi var ne mevki derdi var. Bu yüzden en küçük bir tartışmaya dahi girilmeden arkadaşlar pek çok göreve gönüllü oldular" dedi. 
"Bu arkadaşlarla inanıyorum ki çok önemli projelere birlikte imza atacağız. Onlara da şimdiden görevlerinde başarılar diliyorum" diye konuşan Türkay Tokel "Bu ülkenin Başkenti Lefkoşa olabilir ama aşk kenti, Afrodit'in kenti Baf'tır" dedi. 
Tokel "Biz bu büyük aşkı şimdi Güzelyurt'a taşıdık. Buradan da tüm ülkeye yayacağız. Bu büyük aşk şimdi bu topraklarda yeşeriyor gelişiyor büyüyor. Baf bir aşktır. Hepiniz aşkla kalın" diyerek konuşmasını tamamlarken, salondakiler duygusal anlar yaşadı. 
 

Editör: Mehmet Kasimoglu