Okulda tuvaletlerin tamamlanmaması nedeniyle bugün ve yarın eğitim yapılmayacak.

Aileler ve öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı’nın gönderdiği iki adet portatif tuvaletin 110 öğrenci 10 öğretmen ve okul çalışanları için yetersiz olduğunu vurgulayarak, tuvaletlerin biran önce tamamlanmasını talep ettiler.

ÜNGÖR

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Yürütme Kurulu Üyesi Tanju Üngör yaptığı açıklamada bölgedeki bir çok okulun yeni eğitim öğretim yılına altyapı, öğretmen ve derslik eksiği gibi sorunlarla başladığını  belirtti.

Gazi İlkokulu olarak 2 yıldır tuvaletlerin yenilenmesi için talepte bulunduklarını anlatan Üngör Haziran ayının 15’inde  yenilenmesine başlanan tuvaletlerin 3 ay geçmesine karşın halen tamamlanmadığına dikkat çekti.

Tuvaletlerin bitirilmemesinin ciddi bir sorun olduğunu belirten Üngör, Bakanlığın gönderdiği portatif tuvaletlerin yeterli ve sürdürülebilir olmadığını söyledi.

Tuvaletlerin ihalesinin Gazimağusa Beldiyesi tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Üngör,  Belediye ve yüklenici firmanın sorunu çözmesini ve  tuvaletlerin brian önce bitirilmesini talep etti.

Üngör, eğitimin önemli olduğunu ancak sağlığın eğitimden daha önemli olduğunu vurgulayarak okulda bugün ve yarın eğitim yapılmayacağını kaydetti.

Editör: Mehmet Kasimoglu