Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa İlçe Yönetim Kurulu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in yönetim ve  hizmet anlayışını eleştirdi.
 CTP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, CTP Gazimağusa İlçe Yönetimi, Gazimağusa Belediyesi’ni bir önceki yönetimden 340 personelle devralan İsmail Arter’in “münhalsız ve keyfi” olarak yaptığı istihdamlarla personel sayısını  620’ye çıkardığını iddia etti.
 Arter’in; “iş bilmez yönetim anlayışı”nın belediyenin verdiği hizmetleri ileriye taşıma yerine,  çok geriye götürdüğü; öte yandan “hizmet alımı” kaleminden işe aldığı 120 kişiyi de sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı gibi sosyal güvenlik haklarından yoksun çalıştırılmakta olduğu da öne sürüldü.
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yapılan tüm uyarılara rağmen bu anlayışa göz yumduğunu da ileri süren CTP Gazimağusa İlçe Yönetimi, açıklamasında şunları ifade etti:

“ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ’Nİ YİTİRMİŞ DURUMDA”
 “Değerli halkımıza hatırlatmak isteriz ki, İsmail Arter’in belediye yönetimini ele almadan önce Gazimağusa Belediyesi, iş organizasyonu ve verimli çalışma düzeni nedeniyle, “ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi” almıştı. Ancak üzülerek belirtmek isteriz ki belediye günümüzde aşırı istihdam ve dağınıklık nedeniyle bu belgeyi de yitirmiş bulunmaktadır.
 Gazimağusa Belediyesi bu aşırı istihdam politikası ile mali krize sokulmuştur. Belediye, cari harcamaları karşılamak için üçüncü kez borçlanmıştır. Üstelik İsmail Arter, hükümet gücünü de kullanarak Bakanlar Kurulu kararı ile borç taksitlerinin gelecek dönem ödenmesini sağlamıştır. Bu da Gazimağusa halkının önümüzdeki 4 yılının borçlarla ipotek altına sokulmasına yol açmıştır. “

“GEÇMİŞ’TE LEFKOŞA BELEDİYESİ’NDE OYNANAN SENARYO ŞİMDİ GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’NDE OYNANMAKTA”
 CTP Gazimağusa İlçe Yönetimi, yapılan istihdamların geçmişteki Lefkoşa Belediyesi’nde olduğu gibi “tamamen partizan amaçlı ve Arter’in partisini kurtarmaya yönelik” olduğu iddiasında bulunarak, “böylesi beceriksiz bir yerel yönetim anlayışının Lefkoşa halkına nelere mal olduğu apaçık hala ortadadır. Şimdi aynı senaryo Gazimağusa’da oynanmaktadır” ifadelerini kullandı.
 Gazimağusa halkına,  “Gazimağusa Belediyesi’nin, Lefkoşa Belediyesi’nin durumuna düşürülmesine izin vermemesi, bu kötü gidişe dur diyerek, doğal ve tarihi zenginlikleriyle tüm dünyaya mal olmuş kentini İsmail Arter’in iş bilmez ve iyi niyetli olmayan yönetim anlayışından kurtarması” çağrısı yapıldı.

Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu