“SALDIRGAN KÖPEKLER KONTROLLÜ GEÇİCİ BARINAĞA AKTARILDI”

Girne Belediyesi, Girne çarşısındaki saldırgan sokak köpeklerinin toplanarak iyi bakılacakları kontrollü bir geçici barınağa aktarıldığını açıkladı.

Girne Belediyesi, çarşıdan toplatılan köpeklerle ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Girne çarşında, sokak köpeklerinin zaman zaman saldırganlaşarak yoldan geçen insanlara zarar verdiği ve 9-10 kez üzücü yaralama vakalarının yaşandığı ifade edildi.

Açıklamada, Belediyenin Kyrenia Animal Rescue (KAR) ile buradaki köpek nüfusunu kontrol etmek için ortak çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

Geçen hafta sonu, bir vatandaşın kötü şekilde ısırılarak yaralanmasına yol açan sokak köpeklerinden saldırgan olanlarının Belediye Başkanlığı tarafından, kısa bir süre için buradan toplatıldığı belirtilen açıklamada, bu köpeklerin iyi bakılacağı kontrollü bir geçici barınağa aktarıldığı kaydedildi. Açıklamada, belediyenin sokaktaki köpeklerin refah ve huzuru yanında, insanların güvenlik ve huzurundan da mükellef olduğuna işaret edildi.

“KISA BİR SÜRE İÇİN GEÇİCİ BARINAĞA ALINDILAR”

10 günü geçmeyecek bir süre barınakta bakılacak köpeklerin temel yiyecek, temizlik ve diğer bakım ihtiyaçlarının yine belediye tarafından sağlanacağı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sivil toplum örgütlerinin konu ile ilgili duyarlılığı bizleri sevindirmiş olup, Girne çarşıda yine halkımız tarafından beslenen ve sevilen sokak köpeklerinin korunması ve koşullarının iyileştirilmesi bizler için de büyük önem taşımaktadır.

Girne kenti genelinde sokakların, hayvanlar dahil herkes için huzurlu ve güvenli olması adına yürütülen diğer çalışmalar, sokaktaki hayvan dostlarımız için besleme noktalarının oluşturulması ve aşırı soğuk günlerde barınabileceği yuvaların teminini de kapsamaktadır.”

Köpek kayıt sistemi yanında kısırlaştırma çalışmalarına da ağırlık verilmesinin planlandığı kaydedilen açıklamada, sokaktaki köpeklerin varlığının sorumluluğunun, sadece belediye ile sınırlı olmadığı, köpeklerin yine insanlarca sokağa atıldığı ifade edildi.

Açıklamada, evcil ve insana bağımlı yaşamlarını sürdüren köpeklerin, sokaklara bırakılınca vahşi yaşama adapte olmaya ve içgüdüsel davranışlarla hayat mücadelesi içine terk edildiği belirtildi.

Girne Belediyesi, vatandaşlara köpek satın almak yerine barınaklardan sahiplenmeleri çağrısı da yapıldı.

Editör: Mehmet Kasimoglu