Girne Üniversitesi tarafından Türk ve KKTC denizciliğine ile havacılığına yaptığı sayısız katkı ve hizmetler nedeniyle TBMM Eski Başkanı, eski Başbakanı, eski Ulaştırma Bakanı ve AKP Milletvekili Binali Yıldırım’a Fahri Doktora Ünvanı veriliyor.
Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Binali Yıldırım’a 12 yıl kesintisiz görev yaptığı Ulaştırma Bakanlığı görevinde KKTC, Türkiye ve dünya denizciliğine yaptığı hizmetler ile Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin kuruluş ve gelişmesine koyduğu katkılar nedeniyle Fahri Doktora Ünvanı takdim edileceği belirtildi. 

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçuş Simülasyon Sistemi de Açılıyor….
Ayrıca, Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçuş Simülasyon Sistemi’nin açılışı da Binali Yıldırım tarafından yapılacak. Binali Yıldırım’a Fahri Doktora Ünvanı takdimi ile Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçuş Simülasyon Sistemi’nin açılış töreni, 18 Kasım 2019 Pazartesi günü, saat 14.30’da, Girne Üniversitesi Kampüsünde gerçekleştirilecek.
Türk Denizciliğine ve Havacılığına Yaptığı Sayısız Katkılar Nedeniyle Fahri Doktora Ünvanı Veriliyor…

Girne Üniversitesinden yapılan açıklamada, Binali Yıldırım’a Fahri Doktora Ünvanı verilmesinin gerekçesi olarak şunlar kaydedildi:
“Eğitim, iş ve siyasi hayatının odağında her zaman deniz ve denizciliği ön planda tutan ve Türkiye’nin denizcilik geçmişi olan ilk Başbakanı olan Binali Yıldırım, 12 yıl kesintisiz yaptığı Ulaştırma Bakanlığı görev süresi boyunca, Türk denizciliğinin gelişmesi ve uluslararası standartlara yükselerek dünyada saygın bir yer edinmesinde büyük katkılar yaptı. Aynı zamanda KKTC kıyılarındaki ticari gemiler için bir güvence unsuru olan Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri’nin kuruluşu, geliştirilmesi ve işlevsel hale gelmesinin planlayıcısı ve uygulayıcısı olmuştur. İmkansızlıklar nedeniyle 2006’ya kadar sadece kısıtlı zamanlarda ve dar bir kapsama alanına hizmet verebilen Sahil Radyo’nun uluslararası düzeyde Küresel Deniz Tehlike ve Güvenlik Sistemi’ne (GMDSS) uygun hale getirilmesini ve yeni adıyla Kıbrıs Türk Radyo olarak tüm denizlerde 24 saat kesintisiz hizmet veren bir yapıya kavuşması için bizzat ilgilenen, gerekli belge ve evraklara imza atan ve kaynak temin eden de yine  Binali Yıldırım oldu. Türkiye ve KKTC’nin dünya ile bağlantısını sağlayan haberleşme sitemlerinin en son teknolojiye uygun hale yükseltilmesiyle halkın yaygın kullanımına sunulmasının da Binali Yıldırım’ın görev süresine sığdırdığı önemli hizmetlerdendir. Denizcilik sektöründe olduğu kadar günümüz ulaşımında önemli bir yeri olan Türk havacılık sektörünün dünyanın her yerinde kaliteli hizmet veren kurumlar haline getirilmesi de yine Binali Yıldırım’ın büyük emek ve gayretleriyle mümkün olabildi. Girne Üniversitesi bünyesinde, Kıbrıs’ta ve dünyada denizciliğinin geliştirilmesi misyonuyla kurulan ve üniversitemizin en önemli yapı taşlarından biri olan Denizcilik Fakültesi’nin kuruluş ve gelişme aşamasında da bizzat yaptığı katkılarla yanımızda olan Binali Yıldırım’ın KKTC, Türkiye ve dünya denizciliğine yaptığı hizmetler takdire şayandır. Bu görüşle, Girne Üniversitesi olarak kurumsal yapımızın bütününden aldığımız yetki ile Türk denizciliğine ve havacılığına yaptığı sayısız katkı ve hizmetler nedeniyle Binali Yıldırım’a, Fahri Doktora Ünvanını tevcih etmekten onur duyuyoruz.”
 

Editör: Mehmet Kasimoglu