GİRNE’DE GENÇLİK ATÖLYESİ DÜZENLENİYOR  “MESAFENİ KORU, YAŞAMA KATIL”
Girne Belediyesi ve GİGEM, yeni koşullarla gençlik atölyesi düzenliyor. “Mesafeni koru, yaşama katıl” sloganı, “üretim” temasıyla gerçekleştirilecek atölyelere kayıt için son tarih 13 Temmuz 2020.
Girne Belediyesi ve GİGEM (Girne Gençlik Gelişim Merkezi) işbirliğinde düzenlenen gençlik atölyeleri bu yıl "Mesafeni Koru, Yaşama Katıl" sloganıyla ve “Üretim” temasıyla gerçekleştiriliyor. Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle kent genelinde ertelenen etkinlikler ve çeşitli kısıtlamalar göz önünde bulundurularak, 14 Temmuz 2020’de başlayacak bir aylık atölye çalışmalarının yeni koşullar hazırlanarak gerçekleştirileceği, bu yıl küçük gruplar ve alınan önlemler nedeniyle sınırlı sayıda katılım kabul edileceği belirtildi.
SOSYAL YAŞAMDAN UZAKLAŞMAK DA ÇEŞİTLİ SORUNLAR DOĞURUYOR
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, her yıl yaz aylarında düzenlenen çocuk ve gençlik atölyelerini, bu yıl alınacak önlemler ve sosyal mesafe kuralına uygun gerçekleştirilmesinin planlandığını ifade etti. Güngördü, tüm dünya ve ülkemizde yaşanan salgın nedeniyle toplumda haklı olarak büyük bir endişe yaşandığını ve sosyal hayat yanında okulların erken kapandığını hatırlattı. 
Özellikle risk grubundaki çocuk ve gençlerin, sosyal yaşamdan uzaklaşmalarının psikososyal sorunları da doğurabileceğini göz önünde bulundurarak, çeşitli kötü alışkanlıkları önleyebilmek adına da çalışmalar yapmanın görevleri olduğunu söyledi.
ATÖLYE ÇALIŞMALARI YENİ KOŞULLAR ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Güngördü, "Çocuklarımız ve gençlerimiz de bu süreçten olumsuz etkilendiler. Eğitim hayatında verilen ara ve aileleri çalışırken çeşitli kurs ve aktivitelere katılma imkânı bulamayan gençler için Girne Belediyesi Sosyal İşler Şubemiz, GİGEM ile birlikte yeni koşulları da dikkate alarak, bu yaz sürecinde belirlenen kurallar ve kısıtlamalar çerçevesinde de olsa bir program düzenledi. 
“Üretim” temasıyla düzenlediğimiz atölye çalışmaları, gençleri geleceğe hazırlamak için önemli bir yatırım niteliğinde hazırlandı. Üretim konusu özellikle bu süreçte daha da önem kazanmıştır." dedi. 
Sınırlı sayıda katılımcıya yer verilecek olması nedeniyle, ücretsiz gerçekleştirilecek atölye çalışmalarına bilgi ve kayıt için linke tıklayarak https://docs.google.com/forms/d/19TTh1mV0wnHzb7voeJKSssmGw4F9VoWNTwPP89UYHqo/viewform?fbclid=IwAR2IybA8_6jfdpk3XMux-SCQVRHlu--p2awC2M6HwKnyks8334IPe7wdgw8&edit_requested=true 
Yada 0533 879 95 95 ve 0392 815 07 68 numaralı telefonlar 13 Temmuz 2020 tarihine kadar aranabilecek.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu