Tabip Asteğmen Şevketoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda Alınan Önlemleri Açıkladı

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan Tabip Asteğmen İzzet Şevketoğlu, Radyo Güven’de katıldığı Taner Gönül’ün Sunduğu Gündem Özel Programında, korona virüsle ilgili, bu hastalığı en önemli belirtilerinin birinin ateş olduğunu ve bu yüzden tüm nizamiyelere ateş ölçerlerin temin edildiğini ve içeri giren tüm personelin ateşinin ölçüldüğünü kaydetti.

Tabip Asteğmen Şevketoğlu, nizamiye personeline bir metre kuralını nasıl uygulayacağının öğretildiğini, yaklaşık bir kol mesafesinde ateşin ölçüleceği ve bu kişilere hangi durumlarda nasıl davranması gerektiğinin eğiminin de verildiğini ifade etti. 

Koronavirüsün çıktığı günden itibaren ofislerde minimum sayıda personel çalıştırdıklarını belirten Tabip Asteğmen Şevketoğlu, belli aralıklarla ofislerin havalandırıldıklarını, çalışan personelin de ara ara dışarıda temiz hava almasının sağlandığını ve bu sırada ofise dezenfektan işlemlerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Tabip Asteğmen Şevketoğlu, birliklerde olan askerler için de koronavirüsle ilgili bir eğitim sürecinin başladığını, kendi öz bakımlarını nasıl yapacaklarına ve solunum hijyenine dair eğitim verildiğini kaydederek, “Birliklerde televizyonların bulunduğu ofislerde, koronavirüsle ilgili bilgilendirici kanallar gösterimde, askerlerimizin nasıl korunacağına ve nasıl önlem alacağına dair bilgiler bulunmakta” ifadesini kullandı.

Tabip Asteğmen Şevketoğlu, lider personel tarafından günlük bakımların kontrol edildiği de belirtti.

Kantinlere girişlerde askeri personel sınırlanması getirildiğini de kaydeden Tabip Asteğmen Şevketoğlu, çalışma saatlerinin de iki saat açık bir saat kapalı olacak şekilde düzenlendiğini ve kapalı olan sürede dezenfektan işlemlerinin yapıldığını söyledi. 

Tabip Asteğmen Şevketoğlu, “Her kantinde muhakkak bir ateş ölçer bulunuyor ve girişte ateş ölçülüyor. Bunun yanında kapı girişlerinde dezenfektanlar da bulunuyor” dedi.

Tabip Asteğmen Şevketoğlu, Kantinlerde askerlerin özellikle her kesin temas ettiği sepetleri ve ya yerleri sürekli dezenkfekte ettiğini de dile getirdi. 

Tabip Asteğmen Şevketoğlu, programın sonunda yapılması gereken en önemli şeyin elleri su ve sabunla yıkamak olduğunu ve bunu yapan kişilerin yeterli arınmayı sağlayacağını ifade etti.

Tabip Asteğmen Şevketoğlu, su ve sabunun bulunmadığı ortamlarda el dezenfektanlarının da yeterli olacağını söyledi. 

Tabip Asteğmen Şevketoğlu,  hapşırma ve öksürme sırasında tek kullanımlı mendillerin kumlanılmasının ancak buna ulaşılamıyorsa kolun iç yüzünün kullanılmasının virüsün yayılmasını önleyeceğini kaydetti.

Editör: Mehmet Kasimoglu