Rum Sağlık Bakanlığı tarafı 4 yeni koronavirüs vakası ve bir ölümü doğruladı ve Güney'de toplam vaka sayısı 878'e ulaştı.
Virolog Leontios Kostrikis vakaların 1.250 testten tespit edildiğini söyledi.
Daha önce Sağlık Bakanı Constantinos Ioannou, koronavirüs vakalarının henüz sıfıra ulaşmadığı için hareket tedbirlerini hafifletme konusunda endişe için bir neden olmadığını söyledi.
Tüm ülkelerde olduğu gibi Ioannou, Güney Kıbrıs'ın şu anda “keşfedilmemiş sulara” girdiğini ve duruma göre kararlar aldığını söyledi.
Ioannou, günlük yeni vaka sayısının oldukça düşük olduğunu ve bu da uzmanların gelecek konusunda iyimser olmalarını sağladığını söyledi.
Bakanlık ayrıca, tedavileri veya ameliyatları için hastaneye kabul edilmeden önce çoğunlukla korunmasız gruplardaki insanları koronavirüs için test edeceğini açıkladı.
Testler, kanser hastalarının tedaviye başlaması, ameliyat için planlanmış kişiler ve doğum yapan hamile anneler ile ilgili olduğunu belirtti.
Testler ayrıca psikiyatri klinikleri, uyuşturucu bağımlıları için rehabilitasyon üniteleri ve istismar mağdurları için sığınma evlerine götürülen çocuklar ve yetişkinlere kabul edilmeden önce insanlara testler yapılacaktır denildi.
İnsan ticareti mağduru mülteciler de test edilecektir.
https://cyprus-mail.com

Editör: Mehmet Kasimoglu