Başbakanlık, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun Güney Kıbrıs’ta Covid-19 vakalarında hızla artış olduğunu göz önünde bulundurarak, çalışmak için Güney Kıbrıs’a geçen ve dönüşlerinde 10 gün karantinaya girmeleri hususundaki uygulamada iyileştirme yaptı.
Buna göre, Güney Kıbrıs’ta çalışanlar, 10 gün karantinaya girmeden Güney Kıbrıs’taki işlerine belirlenen iki kara giriş kapısından devlet kontrolünde gidip gelebilecek ve devletin belirlediği tesislerde konaklayacaklar.
Başbakanlığın aldığı karar uyarınca, yarından (17 Aralık 2020), 24 Aralık 2020 tarihine kadar çalışma amacıyla yapılan geçişlerle ilgili uygulama çerçevesinde Güney Kıbrıs’ta çalışan vatandaşlar, iş dönüşünde saat 16.00’dan itibaren Lefkoşa’da Metehan ile Gazimağusa’daki Akyar sınır kapılarından KKTC’ye giriş yapacaklar ve  giriş kapılarında devlet tarafından ayarlanan araçlarla, devlet tarafından belirlenen konaklama yerlerine götürülecekler. Güney Kıbrıs’ta çalışan kişiler, bu tesislerden sabah da aynı şekilde adı belirtilen iki sınır kapısına taşınacaklar.
Bu uygulamaya, 24 Aralık tarihine kadar devam edilmesi, 24 Aralık’ta çalışanlara test yapılması ve negatif olanların evlerine gönderilmesi öngörülüyor. Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden  yapılan açıklamada 24 Aralık 2020 tarihinden sonra Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun o günün koşullarında alacağı kararlar saklı olduğu ve bu tarihten sonraki uygulamanın günün koşullarına göre yeniden gözden geçirilerek düzenleneceği de kaydedildi.

Editör: Mehmet Kasimoglu