Güzellik Uzmanı Arsu Gümüş, yeteneği, eğitimi ve tecrübesiyle mesleğinde hızla yükseliyor.
Sihirli parmaklarıyla dokunduğu her kadını güzelleştiriyor… Uyguladığı kaş simülasyonu, kalıcı eyeliner gibi birçok
işlemle adından söz ettiren Gümüş için öğrenmenin sonu yok. Mesleğiyle ilgili her yeniliği yakından takip eden ve kendini sürekli güncelleyen Arsu Gümüş ile kalıcı makyaj hakkında bilinmeyenleri konuştuk.

Arsu Gümüş 27 yaşında Kalıcı Makyaj Uzmanı
Soru: Arsu Hanım, yaptığınız uygulamalarla adınızı kısa sürede geniş bir kesime duyurdunuz. Bu mesleğe nasıl başlamıştınız?
ADIMI KISA SÜREDE GENİŞ BİR KİTLEYE DUYURDUM
Arsu Gümüş:
Bu mesleğe 22 yaşında İstanbul’da bir güzellik akademisinde eğitim alarak başladım. Görsel üzerine olan mesleklerde öncelikle doğru reklam çok önemli. Özellikle internet üzerinden olan örnek sonuçlarla adımı kısa sürede geniş bir kitleye duyurdum.
Liseden sonraki eğitim şartları ve çizim yeteneğim sayesinde güzellik  üzerine bu mesleğe yöneldim. Çalışma hayatına 18 yaşında başladım. Kendi mesleğimi edinene kadar çeşitli iş yerlerinde Halkla İlişkiler ve Reklam üzerine çalıştım.

Soru: Sıfır tecrübe ile bu işin altından nasıl kalktınız?
CESARETLİ BİR İNSAN OLDUĞUM İÇİN BU İŞİN ALTINDAN KALKABİLDİM
Arsu Gümüş:
Sıfır tecrübe sayılmaz aslında, bu işten önceki çalışma hayatımda insan ilişkilerim güçlendi ve nasıl reklam yapmam gerektiğini öğrendim, üzerine kapsamlı bir eğitim de alınca ve kişilik olarak da cesaretli bir insan olduğum için kısa sürede altından kalkmayı başardım.
Soru: Bu arada eğitim almaya devam ediyor musunuz?
Arsu Gümüş:
Evet şuan Uzman Eğitmenlik için eğitimler devam ediyor ve kısa sürede bilgilerimi, tecrübelerimi öğrencilerime aktarmak için eğitimlere başlayacağım.

Soru: En fazla hangi uygulamalar talep görüyor? İnsanlar size gelmeden önce hangi şikayetlerle geliyor?
KAŞ KONTÜRÜ İÇİN ÖZEL ÜRETİLEN BİTKİSEL BOYALARI KULLANIYORUM
Arsu Gümüş:  
Şuan en fazla Kaş Kontürü uygulaması ön planda ve güzellik açısından insanların en büyük ihtiyacı haline gelmiş durumda. Uzun süredir kişilerin en büyük şikayeti yanlış uygulamalar sonucu yeşile dönen kaşlar ve bu yanlış uygulamaları düzeltmek çok zor oluyor. Kaş Kontürü uygulamasında yüz için özel üretilen bitkisel boyaları kullanıyorum.

Soru: Dudak renklendirme işinde kişinin istediği rengi nasıl anlıyorsunuz?
DUDAK RENKLENDİRME SON ZAMANLARDA POPÜLER HALE GELDİ
Arsu Gümüş:
 Dudak Renklendirme son zamanlarda daha çok popüler hale geldi ve doğal yapıldığı sürece çok kullanışlı bir işlem. Dudak renklendirme işleminde kişinin istediği rengi ön çizim kalemleriyle yüzüne ve günlük kullanımına uygun bir şekilde birlikte karar vererek belirliyoruz.

Soru: Kaş yapımında en çok tercih edilen isimlerden birisiniz, bunun sebebi nedir? Bu uygulamalar ömrü doldururken, rahatsız edici görüntüler olabiliyor… Bunun sebebi nedir?
Arsu Gümüş:
Kaş yapımında en çok tercih edilmemin sebebi gelen kişilere yapılacak olan uygulamanın tam istedikleri gibi olmasına önem vermem ve bunu onlara karşı hissettirmem olduğunu düşünüyorum. Kaliteli malzemeler ve doğru işçilikte bunun bir parçası. Kısacası müşteri memnuniyeti diyebiliriz.Uygulamaların ömrü tamamen yapılan uygulamaya  bağlı olarak silinirken farklı kötü sonuçlar olabiliyor. Bunun da nedeni yanlış boyalar olabiliyor. 
Soru: Son olarak, kalıcı eyeliner nasıl yapılır? Kişilerin kalıcı eyeliner ile ilgili açıkça merak ettikleri bir diğer konu da uygulama sonrasında karşı karşıya kalacak muhtemel yan etkileri var mıdır?
Arsu Gümüş:
Eyeliner uygulaması gözün üst ve alt bölgesine yapılır. Bitkisel boyalarla yapıldığı için yan etkisi yoktur fakat kişinin kendi cildi hassas olduğu için gözde şişmeler olabilir.
Haber ve Fotoğraf: Esengül Aykaç

Editör: Mehmet Kasimoglu