“SINAVI BAŞARIYLA TAMAMLAYANLAR GÖREVE ÇAĞRILMALI’’
Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Başkanı Eren Büyükoğlu, Merkezi Cezaevi’ndeki 3.derece erkek kıdemli gardiyan personel açığının olduğunu fakat Personel Dairesinin bu açığı kapatmak adına gerekli adımları atma yönünde ağır hareket ettiğini savundu..
HAKSEN’den yapılan yazılı açıklamada, emekliye çıkan 3. derece erkek kıdemli gardiyanların mevkilerinin bir an önce doldurulması gerektiği kaydedildi.
Sınava girip sınavı başarıyla tamamlayan kişilerin göreve çağrılması ile konunun  kolaylıkla çözülebileceğini dile getiren Büyükoğlu, cezaevinin taşınmasının gündemde olmasının da bu ihtiyacı daha acil hale getirmekte olduğunu kaydetti.
Merkezi Cezaevi’nde bir grup çavuşun emekliye ayrılması ile ilgili mevkilerde personel açığının ortaya çıktığını, Cezaevi Müdürlüğü’nün de bu açığın giderilmesi için Personel Dairesi’ne yazılı talepte bulunduğunu ifade eden Büyükoğlu, “Ancak ülkedeki pek çok sorun gibi bu durum da hükümet krizine takılmıştır. Bir an evvel hükümetin kurulması ve elzem hizmetlerdeki ihtiyaçların giderilmesi için adım atılması gerekmektedir” dedi.
Büyükoğlu’nun sözlerini şöyle tamamladı:
“Ülkemizdeki cezaevi personelinin sıkıntıları yıllardır çeşitli kanallardan kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bu sıkıntıların en başında da personel yetersizliği gelmektedir. Bu sorun, personelin bir kısmının emekliye ayrılması sonrası daha da ciddi bir noktaya ulaşmıştır. Cezaevi Müdürlüğü ilgili kurum olan Personel Dairesi’ne seçim yasaklarından önce sıkıntıyı bildirmiş olsa da, daire önce süreci ağırdan alıp, daha sona seçim yasaklarını gerekçe göstererek gereken adımları atmamıştır.
Emekliye çıkan 3. derece erkek kıdemli gardiyanların mevkilerinin bir an önce doldurulması gerekmektedir. Bu sorun, sınava girip sınavı başarıyla tamamlayan kişilerin göreve çağrılması ile kolaylıkla çözülebilecektir. Mevcut cezaevinin taşınmasının gündemde olması da bu ihtiyacı daha acil hale getirmektedir. 
Gel gelelim ülkemizde farklı alanlardaki başka birçok zaruri hizmette de hükümet olmamasından kaynaklı aksaklıklar yaşanmaktadır. HAKSEN olarak sürecin önünü açıp elzem hizmetlerin yerine getirilebilmesi için hükümet krizinin bir an önce çözüme bağlanmasını talep etmekteyiz. Gerek döviz artışı, gerekse pandemi koşulları ve zamlarla sıkıntılı zamanlardan geçen halkımız daha fazla mağdur edilmemeli, bir an evvel hükümet kurularak ülke sorunlarıyla ilgili ciddi mesai harcanmalıdır.”

Editör: Mehmet Kasimoglu