Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN), hükümetin korona virüs salgınına karşı aldığı ekonomik ve karantina tedbirlerini yetersiz buldu.
Sendika genel sekreteri Hüseyin Şen konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, hükümeti, hem ekonomik tedbirler hem de Covid19 karantina sürecini iyi yönetememekle eleştirdi.

“EKONOMİK TEDBİRLERE ZENGİNLER DE DAHİL EDİLMELİ”
Ekonomik tedbir olarak sadece çalışanların maaşlarından kesinti yapılmasını ve zenginlerin sürece dahil edilmemesini “günü kurtarma politikası” olarak niteleyen Şen, “Günün sonunda çalışanlar ve küçük esnafımız iyice fakirleşecek. Böylece ülke ekonomisi iyice dar boğaza girecektir. Bu süreç içerisine dahil edilmeyen ülkenin zengin iş adamları da dahil edilmeli ve tüm kesimleri kapsayan, gelir oranına ve servetine bakılarak eşit oranda bir katkı sağlayabileceği ekonomik bir program geliştirmeli ve bir an önce hayata geçirmelidir. Keza toplum içinde belli kesimlere ayrıcalık tanımak bölünmelere yol açacaktır” dedi.
        
KARANTİNA SÜRECİ
Toplum sağlığı açısından, ülkeye getirilen vatandaşların kim veya kimin yakını olduğuna bakılmaksızın gerekli karantina şartlarında tutulmaları gerektiğini belirten Şen, “Toplum sağlığı kimseye ayrıcalık tanınarak tehlikeye atılamaz. Hükümet konu ile ilgili yalanlamalar yapsa da toplumu ve bizleri ikna etme noktasında çok zayıf açıklamalar yapılmıştır” dedi.
TAK

Editör: Mehmet Kasimoglu