CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, koronavirüs nedeniyle ekonomide yaşanan sorunlara işaret ederek halkın alım gücünün düştüğünü, daha da düşeceğinin görüldüğünü; gelişmeleri 1994’teki olaylara benzettiğini söyledi.
Hamzaoğulları, esnafın yaşadığı sıkıntıyı ve sicil affı talebini sosyal medyadan aldığı bir mesajı okuyarak anlattı. “Kar-İş’ten meclise ve hükümete sesleniş” başlıklı bir yazıyı da okuyan Biray Hamzaoğulları, toplu taşımacılığın şu anda tamamen bittiğini, sektörün geleceğinin bir an önce ele alınması ve yeniden kurgulanması talebini seslendirdi.
50 kişilik Meclis bile toplanamazken, okullarda nasıl ders başı yapılacağını çok merak ettiğini belirten Biray Hamzaoğulları, halen pandemi hastanesinin yerinin belirlenemediğini kaydetti. Ülkede kaç ventilatör olduğunu soran Biray Hamzaoğulları, Karpaz bölgesindeki karantina uygulamasıyla ilgili de değerlendirmeler yaptı.
CTP Milletvekili Hamzaoğulları, “bölgede son görülen vakaların kaynağının kombaycı değil hastane olduğunu” söyledi. Test fiyatlarının Mağusa’da ve Lefkoşa’da farklı olduğunu belirterek bunu eleştiren Biray Hamzaoğulları, Karpaz’daki karantina kararının baskı rejiminin sonucu olduğu görüşünü belirtti.
Hamzaoğulları, devletten maaş alanların hiçbirine katkı yapılmaması gerektiğini söyledi.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu