Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa sınırları içerisindeki gece kulüplerine ilişkin sosyal medya hesabı aracılığıyla önemli bir açıklama yaptı.
Harmancı, “Bugün itibarı ile Lefkoşa Türk Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren gece kulüpleri tarafımızdan kapatılmıştır” dedi.Lefkoşa sınırları içerisinde Crazy Girl Night Club, Freedom Gece Kulübü, Kings Gece Kulübü ve Fly Inn Gece Kulübü adıyla faaliyet gösteren 4 gece kulübü bulunuyor.
Harmancı, sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, öncelikle gece kulübü izinlerinin yenilenmemesi yönünde 2016 yılında alınan kararı anımsatarak, bu konudaki mahkeme sürecini anlattı ve söz konusu gece kulüplerinin mevcut yerde faaliyetlerini sürdürmeleri üzerine kapatıldıklarını açıkladı.
Harmancı, süreç içerisinde yasa yapıcının hareket etmemesi ve seks işçiliği konusunda yasal bir zemin imkanı yaratılmamasının bu sonucu doğurduğunu söyledi.
Harmancı, beklenti ve taleplerinin en kısa sürede seks işçiliği tanımı yapılarak burada işletilen veya işlemek zorunda bırakılan kadınların temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınmasının sağlanması olduğunu vurguladı.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu