Hükümetin bugün güvenoyu almasıyla yeni hükümetin Kıb-Tek ile ilgili yeni görevlendirmeyi yapabilmesinin önünü açmak için eski yönetim istifa ettiğini açıkladı.
Buna göre, Başkan Hasan Çetin Erçen ve yönetim kurulu üyeleri Yalçın Koçyiğit, Mustafa Tıngır ve Cem Pişmiş istifa ettiklerini belirttiler.

Yönetim tarafından yapılan açıklama şöyle:
“Nisan 2016 tarihinden itibaren yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte görev yaptığım Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu’ndan, hükümetin bugün güvenoyu almasıyla birlikte, yeni hükümetin Kıb-Tek ile ilgili yeni görevlendirmeyi yapabilmesinin önünü açmak maksadıyla istifa etmiş bulunuyoruz.
İstifamızı Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bugün itibarı ile iletmiş bulunuyoruz.
Kurumu aldığımız yerden çok daha iyi bir noktaya getirdiğimiz gerçeği ortadadır ve bizden sonra bu güzide kurumun yönetimine gelecek olan arkadaşlarımızın kurumu daha da ileriye götürmelerini temenni ediyoruz. Bu temennimizin de takipçisi olacağız.
Bizi bu göreve atayan başta UBP Genel Başkanı ve dönemin Başbakanı Sayın Hüseyin Özgürgün’e bize gösterdiği güven ve yaptığımız icraatlarda verdiği destek için teşekkür ederken, bağlı bulunduğumuz Ekonomi ve Enerji Bakanı Sayın Sunat Atun’a, 22 aydır birlikte görev yaptığımız fedakar Kıb-Tek çalışanı mesai arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.”
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu