Hazine Çalışanları Sendikası (HAZİNE-SEN), tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı. 
Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, ülkede ve dünyada etkili olan Covid-19 virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler neticesinde birçok iş yerinin kapatıldığı ve çalışanların evlerinde kalmak zorunda olduğuna işaret edilerek , “İş yerlerinin kapatılması ile emekçiler patronların insafına bırakılmıştır. Devlet emekçilere sahip çıkmamış emekçinin alın teri ile elde ettiği kazancına da göz dikilmiştir” görüşü savunuldu.  
Virüs salgını sayesinde kapitalist sistemin ne kadar acımasız olduğu ve zor anlarda bile elde ettiği kârından fedakarlık yapmadığı hatta para sahiplerinin krizi fırsata çevirmeye çalıştıklarının görüldüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Devlet bu zor günlerde yaşanan sıkıntıları görüp emekçileri korumalıdır. Sosyal Devlet olmanın gerektirdiği tedbirleri almalı ve emekçileri işverenlerin insafına bırakmamalıdır. Düşük ücret politikalarına, hayat pahalılığına, taşeronlaştırmaya, özelleştirmelere sendikasızlaştırmaya, yasakçı zihniyete karşı mücadele, insanın insanı sömürmediği bir düzen için mücadele, dünyayı ve ülkemizi saran emperyalizme karşı mücadele emekçilerin güç birliği yapmasını gerekli kılmaktadır.
Hazine-Sen olarak işçilerin, emekçilerin, kadınların, sayıları milyonları bulan işsizlerin, ezilen halkların 1 Mayıs İşçi Ve Emekçi Bayramı’nı kutlar, herkese barış, mutluluk ve sağlıklı günler dileriz.”
TAK
 

Editör: Mehmet Kasimoglu