İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "9 Mart 2020 ile kamuda normal mesaiye geçileceği tarih arasındaki sürede 11 yaşını dolduran ve ilk kez KKTC kimliği başvurusu yapacak olan vatandaşlarımızın, mağdur edilmemesi bağlamında normal mesaiye başlama tarihinden itibaren 1 ay içerisinde başvuru yapılması halinde sadece ilk başvuru harcı tahsil edilecektir." duyurusunda bulundu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama aynen şöyle:
"Corona virüse karşı Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu tedbir kararları çerçevesinde kamuda süreli olarak idari izin verilmiştir. İçinden geçmekte olduğumuz olağandışı koşullarda kamu sağlığının korunması amacıyla birçok kurumumuz, en az personel ile sadece acil ve zorunlu hizmetleri yerine getirmektedir.
9 Mart 2020 ile kamuda normal mesaiye geçileceği tarih arasındaki sürede 11 yaşını dolduran ve ilk kez KKTC kimliği başvurusu yapacak olan vatandaşlarımızın, mağdur edilmemesi bağlamında normal mesaiye başlama tarihinden itibaren 1 ay içerisinde başvuru yapılması halinde sadece ilk başvuru harcı tahsil edilecektir.
Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur"

Editör: Mehmet Kasimoglu