KIBRISLI TÜRK ARAZİLERİ DE ETKİLENİYOR
İngiltere ile Güney Kıbrıs arasında imzalanan ve Kıbrıs’taki İngiliz Üsleri bölgelerinde yaşayan kişilerin, buradaki taşınmazlarını değerlendirebilmelerine imkan sağlayan anlaşmanın uygulanabilmesinin 2021 yılını bulacağı bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, “Üslerde Kalkınma İçin 2021’e Kadar Sabır” başlığı altında verdiği haberinde, Dikelya İngiliz Üsleri Sivil İdarecisi Yorgos Kiteos’un, Güney Kıbrıs ile İngiltere arasında, üsler bölgesinin kalınmaya açılması yönünde yapılan anlaşmaya dair açıklamalarına yer verdi.
Habere göre Kiteos, Güney Kıbrıs ile İngiltere arasında imzalanan anlaşmanın şu anda çevresel konulara ilişkin öneriler sunulması aşamasında bulunduğunu belirterek, ardından imar planının açıklanacağını ve bu aşamada dört aylık itiraz süresinin bulunacağını ifade etti.
Kiteos, tüm bu unsurlar göz önüne alındığında anlaşmanın uygulanmasının 2021 yılını bulacağını belirtirken, anlaşmadan Kıbrıslı Türk taşınmaz mallarının da etkileneceğini ve İngiliz Üsler Bölgesinde arazisi bulunan Kıbrıslı Türkleri de ilgilendirdiğini sözlerine ekledi.

Editör: Mehmet Kasimoglu