Güney Kıbrıs ile İngiltere arasında, Kıbrıs’taki İngiliz Üsleri içerisinde kalan ve askeri olmayan bölgelerin imara açılması yönünde dört yıl önce imzalanan anlaşmanın uygulamaya geçilmesi prosedüründe altıncı aşamaya gelindi.
 Fileleftheros ve diğer gazeteler, Güney Kıbrıs ile İngiltere arasında dört yıl önce imzalanan ve “Ağrotur” ile “Dikelya” İngiliz üsleri sınırları içinde bulunan, askeri olmayan bölgelerin imara açılması anlaşmasının uygulanması prosedüründe yer alan aşamalardan altıncısına geçildiğini, iki aşama daha bulunduğunu yazdılar.
 Gazete, üslerin imara açılmasına ilişkin “Politik Beyan” hazırlıklarının sürdüğünü ve altını aşamanın, imara açılacak alanlardaki çevresel etkilerin incelenmesini içerdiğini belirterek, bu aşamanın 2017 yılının sonlarına doğru tamamlanarak kamuoyunun bilgisine sunulmasının beklendiğini yazdı. 
 Haberde, üslerin imara açılması ilkelerini belirleyecek “Politik Beyan’ın” yedinci aşamasının, beyanın Üsler Yönetimi’nin onayına sunulması, sekizinci aşamanın ise beyanın Üslerin resmi gazetesi ve Rum resmi gazetesinde  yayınlanarak yürürlüğe girmesi olacağı vurgulandı.
 Gazete, İngiliz Üsler bölgelerinin yüzde 78’inin, yani 200 kilometrekarelik bir alanın imara açılmasının öngörüldüğünü belirtirken Limasol, Larnana ve “Mağusa” bölgelerindeki üç belediye ve 16 köyün bundan yararlanmasının beklendiğini aktardı.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu