Politis gazetesi “İnşaat Yapın Çünkü Mahvoluyoruz… Bakanlar Kurulu İnşaatları Teşvik Etmek İçin Dün Hamle Yaptı” başlıklarıyla manşetten verdiği ve iç sayfalarında ayrıntılarıyla aktardığı haberinde, Rum Bakanlar Kurulu’nun, inşaat sektöründeki faaliyetleri hareketlendirmek için gevşeme, mevcut yasaların geçici ya da kalıcı olarak etrafından dolaşma gibi yeni kararlar aldığı yazdı.

Habere göre Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, Bakanlar Kurulu kararlarını açıklarken, kalkınmanın olması, yeni yatırımların cezbedilmesi, vatandaşların binalarını geliştirme ya da mallarının kullanımını değiştirmelerinde kolaylık sağlamanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Dünkü kararlarda “ana menü”nün kalkınma faaliyetlerinin yeniden sağlanması için inşaat teşviklerinin kalıcı hale getirilmesi olduğunu kaydeden gazete, bu çerçevede uzun ömürlü büyük toprak sahipleri ve iş insanlarına (inşaatta) ek kullanım oranı verildiğini ve izinler konusunda kolaylıklar sağlandığını aktardı.

Dünkü kararlarla mevcut keyfi inşaatların yasallaştırıldığını ve yenilerine izin verildiğini kaydeden gazete, bu kararın binlerce vatandaş tarafından coşkuyla karşılanacağını, bazı kararların ise düşüncelere sevk edeceğini yazdı.

Gazete bu kararla hükümetin bazı usulsüzlükler ya da küçük yayılmalar nedeniyle tapu alamayan binlerce kişiye çıkış yolu sağlayacağını, ayrıca evlerine ekler yapmak isteyenlere de kolaylıklar sağlanacağını belirtti.

Gazete iflas etmiş yatırımcıların yaptığı taşınmaz malları alanların sorunlarını aşma amacıyla Meclis önünde bulunan yasa tasarılarını harekete geçirecek tüzüklere de onay verdiğini yazdı.

EMLAK PİYASASINDA FİYATLARDA DÜŞÜŞ

Politis gazetesi bir başka haberinde, verilere göre 2015 yılının ikinci çeyreğinde de taşınmaz mal fiyatlarında düşüş olduğunu yazdı.

Söz konusu dönemde daire fiyatlarında yüzde 0,4 ve ev fiyatlarında yüzde 0,3 düşüş olduğunu kaydeden gazete, ortalama kira fiyatlarında ise 3 ayda yüzde 0,3’lük düşüş olduğunu aktardı.

Editör: Mehmet Kasimoglu