Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Doç. Dr. İrfan S. Günsel’in Gagavuzya ile yakın ilişkiler kurarak, başta bölge insanının eğitimine yaptığı katkılar olmak üzere, ülkeler arası ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin daha üst seviyeye çıkarılması noktasında göstermiş olduğu gayretli çalışmalarından ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesi yönündeki başarılarından dolayı Gagavuzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal tarafından Liyakat Nişanı ile ödüllendirildiği vurgulandı.

Günsel, Cumhurbaşkanı Tarafından Karşılanacak…

Aynı açıklamada Liyakat Nişanı’nı almak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ve Genel Koordinatör Görkem Bulunç ile birlikte Gagavuzya’ya gitmek için bugün Adadan ayrılan Doç. Dr. İrfan S. Günsel’in Gagavuzya Cumhurbaşkanı Formozal tarafından karşılanacağına yer verildi.

Günsel, Mustafa Kemal Atatürk Kütüphanesi’ni de Ziyaret Edecek…

Açıklamada son olarak Günsel’in Gagavuzya temasları kapsamında Komrat’ta bulunan ve T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yaptırılan Mustafa Kemal Atatürk Kütüpanesi’ni de ziyaret etmesi bekleniyor.
Editör: Mehmet Kasimoglu